NogometSport

U21 reprezentativci BiH počeli pripreme za odlučujući susret protiv Portugala

Selektor Vinko Marinović o početku priprema kaže:

“Obje ekipe imaju promjena u igračkom kadru u odnosu na meč u Zenici kada smo pobijedili 3:1. Nekoliko njhovih, ali i naših igrača je prešlo u „A“ selekcije. Svi momci su stigli osim Demirovića koji je sinoć imao utakmicu i opravdano kasni. Očekujemo da nam se pridruži večeras. Najbitnije je da su svi zdravi i da možemo računati na sve igrače”.

Marinović je govorio i o šansama ekipe za plasman u baraž.

“Imali smo dosta dobru priliku u Rumuniji da pobjedom olakšamo sebi stvari. Nismo uspjeli u tome i ostala nam je ova utakmica sa Portugalom. Do sad smo sa svima bili ravnopravni, čak i protiv Rumunije koja nas je oba puta pobijedila. Ukoliko želimo da igramo u baražu moramo pobijediti bez obzira ko je protivnik. Da bismo pobijedili jednu takvu ekipu kao što je Portugal moramo odigrati najbolju moguću utakmicu, bolju nego ijednu do sad”, kaže Marinović.

Amer Gojak vjeruje u pobjedu.

“Atmosfera u ekipi je odlična i svi smo zdravi došli na pripreme. Spremni smo za meč sa Portugalom i nemamo se čega bojati. Moramo ići na pobjedu jer nam jedino ona donosi plasman u baraž. Odlično me ide, spreman sam, a nadam se da su i ostali. Trebamo biti hrabri, ispoštovati selektorove zamisli i možemo ostvariti pobjedu”, rekao je Gojak.

Slično razmišlja i krilni napadač Ivan Jukić.

“Mi smo spremni za ovaj izazov, znamo šta treba da radimo i iskoristimo šansu da ostvarimo veliki rezultat. Portugal ima jednu od najboljih mladih ekipa u Evropi. U utakmici sa njima u Zenici smo pokazali zajedništvo, te tako trebamo da se ponašamo u Portugalu i da im se što bolje suprotstavimo. U teškoj grupi vjerovatno niko od nas nije očekivao da ćemo praviti ovakve rezultate i možemo biti ponosni na ono što smo do sad uradili”, smatra Jukić.

Klix
Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close