Visoko

U srijedu svečani čin puštanja u rad novih reflektora na gradskom stadionu

MINISTRICA KULTURE I SPORTA FBIH ZORA DUJMOVIĆ U POSJETI OPĆINI VISOKO: U srijedu svečani čin puštanja u rad novih reflektora na gradskom stadionu

U srijedu 3. februara ministrica kulture i sporta Federacije Bosne i Hercegovine Zora Dujmović dolazi u zvaničnu posjetu Općini Visoko, povodom završetka projekta rekonstrukcije rasvjete na Gradskom stadionu “Luke”.

Najprije će biti održan sastanak ministrice sa načelnicom Amrom Babić i pomoćnicima, a nakon toga slijedi obilazak nacionalnih spomenika kulture i drugih značajnih lokacija kao što je arheološki lokalitet “Mili” gdje se uskoro očekuje izmještanje lokalne saobraćajnice, a u cilju trajne zaštite i očuvanja srednjovjekovnog simbola državnosti BiH.

Poslije planiranih obilazaka, delegacija će prisustvovati manifestaciji na stadionu “Luke” sa mladima iz Visokog i predstavnicima NK Bosna Visoko, na kojoj će uslijediti svečani čin puštanja u rad novopostavljenih reflektora.

Novo rješenje osvjetljenja stadiona je bazirano na LED tehnologiji, a generalni pristup ove ideje je manja potrošnja energije i stvaranje boljih uvjeta za razvoj sporta.

Vrijednost projekta rekonstrukcije je 15.000 KM. Federalno ministarstvo kulture i sporta je obezbijedilo sredstva u iznosu od 5.000 KM, dok je Općina Visoko sufinansijer za preostali dio troškova realizacije.

Posjeta ministrice Zore Dujmović je planirana po slijedećem protokolu:

14:00 – Sastanak sa načelnicom Amrom Babić i pomoćnicima

14:30 – Obilazak Pravoslavne crkve “Svetog velikomučenika Prokopija”

14:45 – Obilazak Tabhanske džamije

15:00 – Obilazak Franjevačkog samostana Sv. Bonaventure

15:40 – Obilazak arheološkog lokaliteta “Mili”

16:00 – Obilazak Gradskog stadiona “Luke”

Pozivamo novinare, radio i tv ekipe da medijski poprate posjetu ministrice kulture i sporta Federacije Bosne i Hercegovine Općini Visoko.

Visoko.gov.ba

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close