Visoko

Abras Company d.o.o Visoko u saradnji sa Muslim Educational Society donirala …

Abras Company d.o.o Visoko u saradnji sa Muslim Educational Society donirala humanitarne pakete vrijedne 30.000 KM za 160 domaćinstava

Kao što je to činila još od svog prvog pojavljivanja 2011. godine u Visokom Abras Company d.o.o. Visoko sa početkom 2016. godine odlučila je još jednom pomoći socijalno ugroženim građanima naše općine. Ovoga puta riječ je o podjeli humanitarnih paketa za socijalno ugrožene osobe sa evidencije Javne ustanove Centar za socijalni rad Visoko, za šta su sredstva obezbijeđena u saradnji sa humanitarnom organizacijom “Muslim Educational Society” koja djeluje pri vladi Kraljevine Bahrein.

Zajedničkim snagama firme Abras Company i humanitarne organizacije “Muslim Educational Society” donirana su sredstva u visini od 30.000 KM, čime su obezbjeđeni humanitarni paketi za 160 domaćinstava socijalno najugroženijih osoba sa područja naše općine, kao i ogrijev i lijekovi.

Radi se o dugotrajnim nastojanjima ove kompanije da u sredini u kojoj radi doprinese na određeni način, pomažući socijalno ugroženo stanovništvo, koje živi na rubu egzistencije. Ovog puta kao partnera su odabrali JU Centar za socijalni rad Visoko, budući da su oni relevantna institucija, koja posjeduje evidenciju socijalno ugroženih osoba i preko koje se može adekvatno djelovati u pravcu privremenog pomaganja ovoj kategoriji stanovništva.

(abrascompany.com – visoko.co.ba)

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close