U Kaknju uskoro tri nova pogona sa oko 200 radnih mjesta

U Kaknju je počela gradnja nekoliko proizvodnih objekata u kojima će veoma brzo biti otvoreno oko 200 radnih mjesta. Radi se o investicijama domaćih privrednika, ali i o vrijednim podsticajima tamošnje općinske admnistracije koja je nizom kvalitetnih zakonskih rješenja omogućila da se Kakanj konačno otvori za privredna ulaganja, javlja dopisnik BHRT.

Na lokaciji koja je pripadala Separaciji Termoelektrane Kakanj za samo tri mjeseca bit će izgrađena fabrika madraca. Radi se o domaćoj investiciji vrijednoj 1,5 miliona maraka, kao i domaćem izvođaču radova, zahvaljujući čemu će biti otvorena i nova radna mjesta.
“Dosta procesa u proizvodnji biće automatizirano jer tako zahtijeva kvalitet proizvoda, tako da je projektovani broj zaposlenih 50 radnika”, kazala je investitorica Beadisa Delibašić Husika.
“Prednost ove naše vrste montažne gradnje je izuzetno kratki rokovi i da kažem za one koji su spremni da u tako kratkom roku obezbijede, zatvore investiciju ovo je najbolji mogući način gradnje objekata”, rekao je Ahmet Hujdur, izdvođač građevinskih radova.
Inače u Kaknju je već decenijama bila prisutna određena praznina kada je riječ o razvoju poduzetništva i to iz razloga jer se kompletna privreda oslanjala na velike proizvodne cjeline Cementare, Rudnika i Termoelektrane. U minulih godinu dana općinska administracija učinila je veliki iskorak u administativnom smislu da se Kakanj jednostavno otvori za investiciona ulaganja.
“Najveći doprinos razvoju BiH u ovom vremenu je upravo izgradnja fabrika, otvaranje novih radnih mjesta”, kazao je načelnik Općine Kakanj Nermin Mandra.
Pored fabrike madraca u Kaknju je u toku izgradnja još tri proizvodna pogona u kojima će kako je najavljeno do kraja ove godine biti otvoreno više od 150 novih radnih mjesta.

ekapija

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close