U akciji „Laško“ SIPA pretražila objekte na dvije lokacije zbog nedozvoljenog skladištenja robe

Postupajući po nalozima Tužiteljstva BiH i Suda BiH, policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) jučer su, 07.04.2014. godine, u operativnoj akciji „Laško“, pretražili poslovne i stambene objekte na dvije lokacije na području Sarajeva, te slobode lišili jednu osobu.

Slobode je lišena osoba inicijala S.M. zbog postojanja osnova sumnje da je počinila kazneno djelo iz članka 210 b. KZ BiH “Nedozvoljeno skladištenje robe“ .

Prilikom pretraga pronađeno je i privremeno izuzeto oko 350 flaša „Laškog piva“ za koje nije postojala odgovarajuća dokumentacija o porijeklu, veća količina metalnih buradi „Laškog piva“ i određena poslovna dokumentacija koja se dovodi u svezu sa izvršenjem navedenog kaznenog djela. Pronađena roba predata je u dalju nadležnost inspektorima Uprave za neizravno oporezivanje BiH.

Pored navedenog, pronađeno je i 96 paketa soka „Nara“, 14 gajbi „Union Orange“ piva, 18 paketa „Union“ tamnog piva i 16 flaša pića „Bandedos tequila“, sve sa isteklim rokom trajanja. Navedena roba predata je u nadležnost Sanitarnoj inspekciji Županije Sarajevo.

S.M. je priveden u službene prostorije Državne agencije za istrage i zaštitu, gdje će biti saslušan u svojstvu osumnjičenog, a protiv njega će Tužiteljstvu BiH biti podneseno izvješće o počinjenom kaznenom djelu iz članka 210 b. KZ BiH.

www.magazinplus.eu – SIPA

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close