-TopSLIDEBiHPolitika

Tri godine od ubistva sarajevskih policajaca Šehovića i Vujinovića

Prošle su tri godine od ubistva sarajevskih policajaca Adisa Šehovića i Davora Vujinovića.

U pucnjavi koja se dogodila oko četiri sata ujutru u sarajevskom naselju Alipašino Polje ubijen je policijski službenik Šehović, dok je Vujinović teško povrijeđen. Do pucnjave je došlo kada su policijski službenici zatekli grupu kriminalaca u krađi vozila u Geteovoj ulici.

U oružanom napadu Šehović je ubijen na licu mjestu, dok je Vujinović sa teškim povredama glave prevezen na Kliničko-univerzitetski centar Sarajevo, gdje su mu se borili za život. Iako su se ljekari KCUS-a više sati borili za njegov, nažalost, on je preminuo.

Na prošlu godišnjicu Tužilaštvi i MUP KS su naveli da od dana izvršenja krivičnog djela ubistva sarajevskih policajaca Adisa Šehovića i Davora Vujinovića, policijski službenici MUP-a KS u saradnji i pod nadzorom postupajućih tužiteljica Tužilaštva KS, svakodnevno i u kontinuitetu rade na rasvjetljavanju ovog krivičnog djela. Zbog ubistva je pod istragom više osoba.

Do sada je u ovom poduzeto više od hiljadu radnji dokumentiranja i dokazivanja, pa je tako saslušano i ispitanika stotine osoba. 

Naređena su DNK, biološka, balistička, mehanoskopska i druga vještačenja, uključujući i zamolnice za međunarodnu pravnu pomoć zbog pribavljanja podataka, te saslušanja i vještačenja izvan Bosne i Hercegovine. Zbog eventualnih saznanja i informacija o krivičnom djelu ubistva, poligrafski je testirano 39 osoba. Izuzeto je oko 100 videonadzora koji su vještačeni”, saopćeno je ranije. No ubice još nisu pronađene.

(Vijesti.ba)

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close