-TopSLIDEPolitikaRegionSvijet

“Treba biti glup pa se hvaliti da si na izborima dobio…”

“Uvijek se sjetim razgovora kada su se završili neki lokalni izbori pa se jedan hvali: ‘Mi smo u Ljubinju dobili…’ A ovaj drugi mu odgovara: ‘Nismo dobili, kupili smo.’ Hvaliti se da si dobio na izborima u 21. vijeku – 94, 96, 97 posto, stvarno treba biti glup”, riječi su vladike diseldorfskog i cijele Njemačke Grigorija, koje nakon parlamentarnih izbora još jače odzvanjaju.

Čelnici Srpske napredne stranke, predvođeni Aleksandrom Vučićem, bili su puni sebe poslije lokalnih i parlamentarnih izbora hvaleći se gdje su sve pobijedili. Predsjednik Srbije tako je sa ponosom poslije glasanja isticao da je njegova stranka uvjerljivo pobijedila, a da je posebno bila dominantna u RS-u, piše Direktno.rs.

“Pobedili smo strahovito ubedljivo. Pobedili smo tako da smo u RS-u, a izašlo je 87 odsto onih koji su se prijavili, imali 90 odsto glasova”, rekao je Vučić, nakon čega je kao po komandi uslijedio aplauz čelnika Srpske napredne stranke. I tu dolazimo do riječi vladike Grigorija sa početka teksta. Je li taj podatak o broju osvojenih glasova u 21. stoljeću zaista za pohvalu?

“Uvijek se sjetim razgovora kada su se završili neki lokalni izbori, pa se jedan hvali: ‘Mi smo u Ljubinju dobili…’ A ovaj drugi mu odgovara: ‘Nismo dobili, kupili smo.’ I tu je kraj, tu je demokratija došla do svoje suprotnosti, to više nema veze ni sa čim. Ali, hvaliti se da si na izborima u 21. vijeku dobio 94, 96, 97 posto, stvarno treba biti glup”, rekao je svojevremeno vladika Grigorije prilikom gostovanja u “Utisku nedelje”.

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close