LifestyleShowbiz

Nikola Kojo odlazi iz Srbije: “Ne želim da mi djeca odrastaju u crnoj rupi”

Magazin “Gloria” tvrdi da je istaknuti srpski glumac Nikola Kojoj (52) podnio dokumente za useljenje u Sloveniju jer, kako je rekao, ne želi da mu djeca “odrastaju u crnoj rupi”.Kojo je već je prošle godine najavio odlazak iz Srbije. On je jedna od brojnih javnih ličnosti koje su podržale protest građana 1 od 5miliona protiv autoritarne vlasti Aleksandra Vučića.

Akter kultnih filmova srpske kinematografije kao što su “Do koske”, “Lepa sela lepo gore”, “Nebeska udica”, “Mi nismo anđeli”, “Smrt čoveka na Balkanu” i mnogih drugih, kako tvrdi ovaj magazin, podnio je dokumente za useljenje u Sloveniju i očekuje da će se njegov zahtev rješiti povoljno u bliskoj budućnosti. 

Kojo nije potvrdio ove informacije, kao ni Ambasada Republike Slovenije u Srbiji. 

Glumac je poslednjih godina aktivno učestvovao u građanskim protestima 2018. i 2019. godine, pokušavajući da ličnim primerom i angažmanom doprinese pokretanju procesa demokratizacije društva u Srbiji. 

Izgleda da je ipak odustao od “jalovog” posla, pa je u oktobru prošle godine za bh portal Klix.ba otkrio da je vreme da ode iz Srbije…

– Otkriću vam da se spremam da se iselim odavde, iako imam 52 godine, a o destinaciji još uvek ne mogu da govorim. Ne mislim da starost provedem ovde, niti da moja deca odrastaju u jednoj ovakvoj crnoj rupi koja guta svoje ljude. Okidač je svo ovo ludilo, odnosno bezakonje, anarhija, sve ovo što pričamo o političarima koji nam uzimaju iz tanjira, govoreći da su oni nama nešto stvorili – rekao je tada Kojo i dodao:

– Trudim se da ne plovim u govnima, nego da jurim bistre potoke kao što su festivali u Tuzli i na Bledu, važni su mi poslovi koje radim, moja porodica, najbliži prijatelji i moj mikrosvet. Trudim se da izbegavam blato i fekalije koje su oko mene. Nažalost, to nije uvek moguće. Ali, eto, živimo u poluzatvorenom odeljenju popravnog doma. Znam da zvučim pesimistički, ali mislim da sam realni pesimista koji sagledava stvari, prema mom mišljenju, na pravi način.

Glorija/direktno.rs

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close