TKD “Bosna”: Nastavljen šampionski pohod na međunarodnom prvenstvu “Prijatelji Hadžića 2013.”

U subotu 28.09.2013. u Hadžićima je održano Međunarodno taekwondo prvenstvo, pod nazivom “PRIJATELJI HADŽIĆA 2013”.
U Hadžićima su nastupila 24 kluba iz tri države (HR, SRB i BiH), s oko 300 takmičara.
Taekwondo klub BOSNA Visoko i ove godine je branio titulu prvaka ovog turnira, treću godinu zaredom. Za podmlađenu ekipu TKD “Bosna” Visoko takmičilo se  61 takmičar, u svim kategorijama: (Mlađi kadeti/kadetkinje, stariji kadeti/kadetkinje, juniori/juniorke, seniori/seniorke). Takmičarki tim i ovog puta je ostvario odlične rezultate osvojivši 52 medalje: 10 zlatnih, 17 srebrenih i 25 bronzanih, te 5 pehara za ekipne plasmane po kategorijama.
Kao što se  i očekivalo Bosna je  i na ovom takmičenju opravdala status favorita osvojivši sva prva ekipna mjesta u svim kategorijama.
Samim tim Taekwondo klub BOSNA Visoko je po treći put bio apsolutni pobjednik ovog turnira. Posebna radost za klub je ta što je podmlađena ekipa ostvarila ovaj rezultat i zadržala titulu ekipnog Međunarodnog prvaka.
U ovoj godini Taekwodo klubu BOSNA Visoko je ovo šesto takmičenje zaredom na kojem osvaja prvo ekipno mjesto bez poraza.

– 1. KUP BiH Vogošća –    1. mjesto ekipno
– Tomislav OPEN, Tomislavgrad – 1. mjesto ekipno
– Federalno prvenstvo BiH, Kakanj – 1. mjesto ekipno
– Fojnica OPEN, Fojnica – 1 mjesto ekipno
– Bugojno – 1. mjesto ekipno
– Prijatelji Hadžića, Hadžiči – 1. mjesto ekipno

Svi ovi rezultati govore da se radi o najuspješnijem kolektivu taekwondoa u BiH i šire.

Naredne aktivnosti kluba su: Livno OPEN, Croatia OPEN (A turnir), Mostar OPEN i Državno prvenstvo BiH u TKD, koje će se održati u KSC „MLADOST“ Visoko 30.11.2013. godine.
U sklopu ovog prvenstva će rekorder Masters Muhamed Kahrimanović obarati jedan od Ginisovih rekorda u razbijanju tvrdih predmeta.

Za rezultate TKD “Bosna” Visoko, uz stručni štab i upravu kluba, zasluge pripadaju  generalnom sponzoru “OVAKO” i sponzoru kluba u ovoj godini “BH TELEKOM”-u, koji su omogućili kvalitetne pripreme i odlazak na takmičenja.

UPRAVA i predsjednik kluba BOSNA Visoko
Glavni trener EDIN KAJEVIĆ

www.magazinplus.eu

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close