TKD Bosna: KUKKIWON KUP 2015 u Stuttgartu :12. Takmičara – 12.medalja i pehar za ekipni plasman

SAOPĆENJE ZA JAVNOST

KUKKIWON KUP 2015 u Stuttgartu :12. Takmičara – 12.medalja i pehar za ekipni plasman TKD Bosne

 

Proteklog  vikenda u Njemačkoj je održano internacionalno Taekwondo prvenstvo KUKKIWON KUP 2015 na kome je učešće uzelo preko 400 najkvalitetnijih boraca ovog borilačkog sporta u svim dobnim kategorijama. U konkurenciji 17 država Bosnu i Hercegovinu je  predstavljao takmičarski tim  od 12. takmičara iz Taekwondo kolektiva Bosna.  Prvenstvo je trajalo dva dana (07/08.02.2015)  u sportskoj dvorani Glastpalas u Sindelfingenu gdje je taakmičarska selekcija iz Bosne u izuzetno jakoj konkurenciji,u srcu Evrope  pokazala  ne prikosnovenu borbenost na borilištima i uspijeli se plasirati među prvih pet najuspiješnijih država na ovom prvenstvu.

Pehar za ekipni plasman primio je trener i predsjednik Taekwondo kolektiva Bosna Edin Kajević,uz aplauze nmogobrojne publike među kojima je bilo veliki broj Bosanaca i Hercegovaca koji žive u dijaspori i koji su pratili ovo takmičenje.

 Svi takmičari iz Taekwondo kolektiva Bosna našli su se na pobjedničkom postolju a  zlatne medalje osvojili su: Kerim Ahmedspahić,Marina Milanovski, Mubina Klepo, Anes Pulo i Emina Tabaković .  Srebrene su osvojili: Naida Durak, Nađa Zaimović, Emir Osmanović, Ensar osmanović i Asmir Hrvat, dok su bronzane medalje pripale Sajri Kajević i Kariru Ramoviću. 

 

Povodom ovog ostvarenog rezultata vođa  timaTaekwondo kolektiva Bosne majstor Edin Kajević je istakao:

“Svi u našoj ekipi smo oduševljeni rezultatima koje su ostvarili naši takmičari. Konkurencija je bila paklena, svaka medalja koja je osvojena je zaslužena,čista kao suza i produkt našeg svakodnevnog rada.Ovo je dodatni stimulans za naše naredne nastupe i nove medalje, a gdje ćemo pokazati još jednom zašto smo najbolji i najorganizovaniji klub u našoj zemlji. Iskristio bih ovu priliku da se zahvalim svima koji su pridonijeli da naša ekipa odputuje na ovo prvenstvo i  firmi Abras company  zatim master Muhamedu Kahrimanoviću za tehničku podršku a posebno bih se zahvalio džematu Sindelfingen i udruženju žena Sumeja iz Sindelfingena za doček i nesebičnu podršku i pomoć koju su pružili našim takmičarima tokom boravka na ovom prvenstvu u Nječkkoj.

magazinplus.eu

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close