TIKA pomogla pčelare u Željeznom Polju

Jučer je u Željeznom Polju Turska agencija za koordinaciju i saradnju TIKA, dodjelila pomoć članovima udruženja pčelara „ANA ARI-Matica“  koji su obuhvaćeni  dvogodišnjim projektom koji je realizovan od strane ove agencije u periodu 2012 i 2013 godine. Tom prilikom TIKA je uložila 550.000,00 .eura, u razvoj pčelarstva u ovom kraju. Sve je bilo krenulo odlično, ali posljedice majskih poplava i klizišta nisu zaobišle ni pčelarstvo. Posljedice su najčešće, slabljenje i gubljenje pčelinjih zajednica.

TIKA nas nije zaboravila, te  je pčelarima u Ž.Polju dodijelila ukupno, 11.700,kg šećera, 2.600,kg pogača i potrebnu količinu lijekova za tretiranje protiv varoe.

Uvijek ćemo se u okviru naših mogućnosti odazvati vašem pozivu, i zbog toga smo i danas a bit ćemo i sutra uz vas uz Božiju pomoć, riječi su zamjenika direktora TIKA-e za BiH gospodina Omera. Takođe i gosp. Abduladir Mollaoglu ekspert pčelarstva koi je u okviru projekta bio dvije godine u Ž.Polju, i ponovo sada dvadeset dana poslan od strane TIKA-e, ističe, ljudi u ovom kraju su čestiti, trude se da žive od vlastitog rada i zaslužuju svaku podršku.

Zahvaljujemo Republici Turskoj i njenom narodu, koi svaki dan sve više, pokazuje svoj prijateljski odnos prema nama, a posebno sada kroz velike izraze solidarnosti. Zahvalni smo svima na planeti,koi su na bilo kakav način izrazili dozu solidarnosti sa nama, to nikada nećemo zaboraviti, poruka je iz Željeznog Polja.

Ž. Polje, 29.09.2014.god.

Predsjednik:

Mujo Aganović

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close