Održana javna tribina o učešću žena u političkom životu

Javna tribina na temu „Učešće žena u političkom životu“, održana je danas u Velikoj sali Općine, a prisutnima su se obratile gošće iz turske vladajuće Stranke pravde i razvoja (AK Parti), predsjednica Asocijacije žena SDA BiH Nermina Kapetanović, kao i načelnica Amra Babić. Tribini je prisustvovala i predsjedavajuća Općinskog vijeća Visoko Mirela Mateša Bukva.

Načelnica Amra Babić je pozdravila gošće iz Republike Turske i mnogobrojne sugrađanke, te je istakla da je ova tribina mjesto razmjene iskustava i osnaživanja žena u njihovom političkom djelovanju.

Predsjednica Asocijacije žena Stranke pravde i razvoja Guldal Aksit napomenula je da je danas u Sarajevu potpisan Memorandum o saradnji i razumijevanju između Asocijacije žena AK Parti i SDA BiH. Govoreći o učešću žena u političkom životu Aksit je naglasila kako su 54 posto osvojenih glasova Stranke pravde i razvoja na proteklim predsjedničkim izborima upravo glasovi ženskih glasača.

– Cilj ove javne tribine je mogućnost ostvarivanja saradnje posebno po pitanjima prava žena, obrazovanja, kulture i ostalih društvenih oblasti, kazala je Nermina Kapetanović, zastupnica u Domu naroda Parlamenta BIH.

U delegaciji iz Turske bile su još i potpredsjednice Asocijacije žena AK Parti: Meryem Goka, Fatma Berber, Šenel Pekuz, Sezer Katircioglu i Nurcan Cetin.

 

Press Općine Visoko

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close