BPS-Sefer Halilović: DA LI JE FTV TELEVIZIJA SDA ILI GRAĐANA F BIH?

Iako Federalana TV potpada pod javni medijski servis svih građana Federacije BiH, iako finansiranje ove državne televizijske kuće ide direktno preko budžeta, iako je TV pretplata obaveza građana Federacije BiH, ništa od navedenog, izgleda, ne obavezuje ovu televizijsku kuću da se ponaša krajnje neprofesionalno, pristrasno i bahato prema većini političkih subjekata u Federaciji BiH.

BPS-Sefer Halilović je prije nekoliko godina javno upozorio kako se Federalna TV, iz javnog, pretvorila u potpuni stranački servis SDP-a što će se, kroz nekoliko godina i utjelotvoriti i postati preočigledno. Tada je, kao i danas, Federalna TV kršila svaki postulat profesionalnosti i prava građana Federacije BiH da čuju one ljude za koje su glasali ili to žele učiniti. Danas se Federalna TV nalazi u istoj situaciji samo je njen novi politički baby siter stranka SDA za čiji račun Federalna TV bojkotuje mnoga saopštenja za javnost, izjveštaje sa predizbornih skupova i stavove političkih oponenata i protivkandidata stranke SDA, dok “žrijebanja” na Federalnoj TV su naštimanija od utakmica Premijer lige BiH.

BPS-Sefer Halilović smatra da je javni medijski servis Federacije BiH odavno postao prilično neprofesionalan sistem, nefukncionalan, itekako štetan u ekonomskom i medijskom smislu te lišten etičnosti koja je vodećim ljudima ove tv kuće isčezla iz redovne prakse. Najnoviji primjer jeste namještanje sastava kandidata u debatama kandidata za Predsjedništvo BiH prilikom čega se Federalna TV ponaša kao online SDA televizija. Zbog svega navedenog, BPS-Sefer Halilović vjerovatno neće učestvovati u emisijama Federalne TV.

Sektor za komunikacije BPS-a

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close