DR. CERIĆ: TU SAM DA ZATALASAM

Dr. Mustafa Cerić, nezavisni kandidat za bošnjačkog člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine, održao je u ponedjeljak navečer, predizborni skup u Bugojnu.

Dr. Cerić se i u Bugojnu osvrnuo na učestale gorljive reakcije stranaka na kritike američkih diplomata, naglasivši da prijatelje ne treba udaljavati od sebe, već ih prigrliti i s njima raditi.

Isto tako, dodao je, ne treba nikoga pretjerano preferirati, kao što neki bošnjački političari uporno stavljaju fokus na odnose sa Turskom.

„Erdogan tvrdi da mu je rahmetli predsjednik Alija Izetbegović u emanet ostavio Bosnu i Hercegovinu. Ako tako i jeste, onda ga podsjećam da treba da čuva i brani i da se brine o Bosni“, rekao je dr. Cerić.

Ako je stvarno tako, pita se on, zašto onda Turska ne ulaže više u Bosnu i Hercegovinu i njenu privredu, već umjesto toga „otkupljuje naše firme i zatvara ih da bi sebi smanjila konkurenciju na našem tržištu, ukida našu avio-kompaniju i uvodi svoju, šalje nam svoje firme i radnike da u Tusrku vrate sredstva koja smo od njih dobili kroz kredite“.

„Od Turske tražimo konkretne korake u pravcu jake ekonomske saradnje, tražimo sredstva da gradimo auto-puteve, od Sarajeva do Bihaća ili do Novog Pazara, da gradimo bolnice, a ne da se sve svodi na to da nam šalje rahat-lokum“, naglasio je dr. Cerić.

Bugojancima je također objasnio zašto se odlučio kandidirati za mjesto u državnom Predsjedništvu.

„Prije su mi stalno prigovarali što pravim džamije. Bio sam u Jordanu i odlučio sam se vratiti i praviti fabrike, a onda su me pitali zašto sam se vratio? Tipično za bošnjačke političare. Samo čuvaju zauzete stolice i brinu se da se ništa ne talasa. Vratio sam se da zatalasam“, istakao je dr. Cerić.

 


Ured za odnose s javnošću

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close