Telemach otišao u ruke američkog Kohlberg Kravis Roberts-a

Kompanija “Kohlberg Kravis Roberts” (KKR) saopštila je danas da je potpisala konačan sporazum o preuzimanju “SBB/Telemach Group” od kompanije “Mid Europa Partners”.
Na čelu SBB – Srpske kablovske mreže ostaće tim predvođen osnivačem kompanije Draganom Šolakom koji će zadržati značajnan udio u “SBB/Telemach Group”.
Finansijski detalji transakcije nisu objavljeni.
“SBB/Telemach Group” je vodeći kablovski i internet operater u jugoistočnoj Evropi, na tržištu sa 20 miliona potrošača.
Taj operater posluje u Srbiji, Sloveniji, Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj, Crnoj Gori i Makedoniji i ima oko 1,7 miliona kablovskih i pretplatnika na satelitsku TV, internet, fiksnu i mobilnu telefoniju.
Direktor tima KKR za telekomunikacije i tehnologiju Henrik Kraft je izrazio zadovoljstvo zbog partnerstva sa Šolakom i njegovim timom koji je izgradio “snažnu i sofisticiranu TV i komunikacionu platformu”.
Kraft je dodao da se u KKR raduju što će podržati dalji razvoj SBB.
Šolak je istakao da će iskustvo, znanje, globalni resursi i mreža kompanije KKR biti veoma značajni za SBB u narednoj fazi razvoja.
– To je naša prva direktna investicija u jugoistočnoj Evropi – naglasio je koosnivač KKR Henri Kravis dodajući da je kompanija investirala u više od 40 evropskih kompanija iz 12 zemalja.
KKR je globalna investiciona firma koja je na kraju juna upravljala imovinom vrednom 83,5 mlrd USD.

indikator

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close