Tarik Vranac: Borit ćemo se za sami vrh na SP

Tarik Vranac, lijevi bek visočke Bosne Prevent već duže vremena se konstantno nalazi na spisku reprezentativaca juniorske reprezentacije BiH na pripremama za Svjetsko prvenstvo u julu ove godine.

“Čast mi je odazvati se pozivu selektora, i velika je čast i priznanje predstavljati svoju domovinu u dresu sa njenim grbom.” počeo je razgovor za naš portal mladi Vranac

SCsport.ba: Koliko može naša juniorska reprezentacija na narednom SP, i šta su pokazala ova dva meča sa Srbijom nedavno?

“Mi smo nakon dva meča sa Srbijom pokazali u kakvoj se formi reprezentacija nalazi, i vjerujem da moežemo biti u samom vrhu na SP koje se igra u našoj zemlji. Ovo je jedna skupina igrača koje je duže vrijema na okupu, tako da vjerujem da možemo ostvariti cilj da budemo visoko plasirani. ”

SCsport: Tvoj klub Bosna Prevent je bliže ispadanju nego opstanku, koliko možete do kraja sezone, tačnije u posljednja tri kola?

“Što se tiče Bosne Prevent, očekuju nas teška tri kola do kraja, jer igramo sa dvije ekipe iz vrha Gradačac i Čelik, i sa direktnim konkurentom Leotarom. Očekujem da ekipa pokaže što bolje zalaganje u odbrani što nam je najslabija karika, ali mi jednostavno moramo pobijediti sve mečeve do kraja i čekati da nam se poklope ostali rezultati, i najiskrenije se nadam da ćemo izboriti opstanak.”- rekao je Vranac na kraju razgovora za SCsport.ba

www.magazinplus.eu – SCSport

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close