Taekwondo: Selimović i Ćebo peti na juniorskom EP

Juniorska taekwondo selekcija Bosne i Hercegovine okončala je nastup na Evropskom prvenstvu u Portugalu sa osvojena dva peta mjesta. Najbolje plasmana od ukupno pet naših prestavnika ostavrili su Ela Ćibo (Zlatni Ljiljani, Sarajevo) i Samir Selimović (Novi Grad, Sarajevo).

Samir Selimović je u kategoriji do 73 kg u prvom kolu savladao predstavnika Kipra sa 12:0, u drugom kolu predstavnika Mađarske 14:1, te nažalost izgubio u borbi za medalju od predstavnika Poljske 5:8. Ela Ćebo  u kategoriji do 52 kg prvo kolo bila slobodna, u drugom kolu je savladala predstavnicu Austrije sa 9:2 i nažalost, takođe u borbi za medalju izgubila od predstavnice Španije 1:12.

– Može se slobodno reći da su medalje izostale za dlaku, posebno kada je riječ o nastupu Samira Selimovića koji je do početka treće runde, četvrtfinalne borbe, vodio sa 5:1 i ipak na kraju izgubio! U svakom slučaju svaka pohvala za naše predstavnike pogotovo kada se uzme u obzir da su pripreme i nastupe takmičara finansirali isključivo klubovi ili njihovi roditelji, te da niti jedna vladina institucija nije uzela učešća u sufinansiranju troškova,  izjavili su treneri u pratnji reprezentacije Ahmet Dilek i Belmir Berberović.

(Fena)

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close