Kultura življenjaLifestyleVisoko

”Svijet islama” za polaznike mektebske nastave MIZ Visoko

FINALE KVIZA „SVIJET ISLAMA“ 2016

Sinoć je u Islamskom centru Hanovi, nakon akšam namaza, održano finale kviza ”Svijet islama” za polaznike mektebske nastave MIZ Visoko. Ovo je već peta godina zaredom kako se ovaj projekat realizira na nivou MIZ Visoko. Ove godine je učestvovalo 36 mekteba, sa po tri učenika u ekipi. Nakon odigranih sedamnaest kvizova, zanimljive borbe i nadmetanja, dobili smo tri ekipe koje su zasluženo izborile finale. U finalu su se našle ekipe Goduše, Tabhana-Novo Brdo i Orašac. Finale je bilo u pravom smislu te riječi, veoma neizvjesno i zanimljivo do samog kraja. Nakon posljednje igre imali smo rezultat koji je glasio:

1. mjesto ekipa Goduše 63,50 bodova

2. Tabhana-Novo Brdo 58,60 bodova

3. Orašac 47,45 bodova

Ekipe su predstavljali sljedeći takmičari:

Goduša: Emin Zukić, Faris Ahmić i Adha Zukić –mu'allim Rasim ef. Alihodžić.

Tabhana-Novo Brdo: Ismail Dedić, Afan Limo i Bakir Čehajić – mu'allim Edžnan ef. Hajrić.

Orašac: Ajdin Dervić, Nudžejma Džinalić i Merima Čehajić – mu'allim Džemail Nukić.

Glavni imam MIZ Visoko, Ibrahim ef. Hadžić je na samom kraju čestitao svim takmičarima, posebno pobjednicima, te uručio prigodne nagrade za osvojena mjesta.

Ovo je svakako jedan od najzanimljivijih projekata za djecu koji se održavaju u toku jedne mektebske godine. Preko stotinu takmičara je učestvovalo u ovom kvizu, u kojem su odgovorili na oko tri stotine pitanja iz oblasti Islama, te su imali priliku da mnoge stvari obnove ali i da nauče puno toga.

Realizatori ovog projekta su Behaija ef. Zeherović i Edžnan ef. Hajrić.

Medžlis IZ Visoko

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close