Švicarski istraživač i pisac bestselera Erih Fon Deniken posjetio piramide u Visokom

Švicarski istraživač i pisac bestselera Erih Fon Deniken, koji je 28. aprila 2014. posjetio Bosansku dolinu piramida, izjavio je kako je impresioniran ovim otkrićem, te da je sigurno da su tuneli unutar piramide napravljeni vještačkim putem.
“Istražujem svjetske misterije već 50 godina i jako dobro znam šta je prirodno, a šta stvoreno vještačkim putem. Tuneli i zidovi su nesumnjivo vještačkog karaktera. Sekcije Bosanske piramide Sunca koje sam posjetio su prekrivene betonskim blokovima”, rekao je Daniken.
Kazao je kako ne razumije vlasti BiH koje ne daju finansijsku podršku ovom projektu.
“Čuo sam dosta skeptika da govore o bosanskim piramidama. Oni iznose različita mišljenja, ali mišljenja u nauci nemaju nikakvu težinu. Potrebni su naučni argumenti. Ovdje su činjenice nepobitne. Tuneli postoje, oblik piramide i pravilna orijentacija prema stranama svijeta postoje. U svojoj karijeri se nisam sreo s misterijom kao što su prahistorijski tuneli ispod bosanskih piramida”, kazao je Daniken.
Nakon njegove posjete bosanskim piramidama, u Visoko će doći niz vodećih svjetskih nezavisnih istraživača.
Među njima su i pronalazač megalitnih krugova na tlu Južne Afrike Majkl Telinger, ruski istraživač i graditelj piramida Valerij Uvarov, austrijski istraživač prahistorijskih artefakata Klaus Dona, slovenački stručnjak za megalite i energetske linije Marko Pogačnik i drugi.
Najavljeno je da će u ovoj godini Bosansku dolinu piramida posjetiti nekoliko desetina hiljada turista.

BHRT

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close