Visoko

Svečano otvorenje spomen-česme u MZ Orašac 11. aprila

U MZ Orašac prije dvije godine počela je izgradnja spomen-česme u znak sjećanja na šehide sa područja mjesnih zajednica Orašac, Gomjenica i Gromiljak. Na tom mjestu danas su uklesana imena 27 šehida, koji su svojom žrtvom zaslužili da se očuva uspomena na njih i njihovu hrabrost. Zahvaljujući finansijskoj pomoći Ministarstva za boračka pitanja ZDK i GU, mještanima i brojnim privrednicima spomen obilježje će biti otvoreno upravo na Dan šehida.

“Otvorenje spomen-česme biti će upriličeno u četvrtak, 11. aprila sa početkom u 14h. Koristim ovu priliku da pozovem sve da dođu i da odamo počast i priznanje stradalim kako na ovim prostorima tako i svim šehidima koji su životima branili ovu zemlju. Kao što vidite puno toga je urađeno, dugo vremena su trajali radovi ali je sad ovo jedan od ljepših prostora kojim se možemo ponosit, nedavno je urađeno i  asfaltiranje oko spomen-česme i radove privodimo kraju. Svi su dali svoj doprinos koliko su mogli od porodica šehida, mještana, Ministarstva, Grada, privrednika” –izjavio je Zahid Bajrić, predsjednik MZ Orašac.

Program povodom otvorenja spomen-česme u Orašcu počinje od 14 sati, nakon obraćanje zvanica biće upriličen i prigodan program u izvedbi hora Medrese “Osman ef. Redžović”. Domaćini poručuju da ste svi dobrodošli.

visoko-rtv.ba

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close