Suša Centar: “Fotografija – mogućnost zapošljavanja mladih”

Pozivamo sve građane i građanke opdine Visoko, kao i predstavnike medija da prisustvuju održavanju izložbe fotografija koja je nastala kao rezultat treninga “Fotografija-mogućnost zapošljavanja mladih”.

Izložba de biti organizovana u restoranu tržnog centra “Suša” u petak 07.03.2014. sa početkom u 16:00 sati.

Kroz aktivnosti ovog treninga, uradit će se prezentacije tri bosanskohercegovačkog grada odnosno prezentacije Visokog, Sarajeva i Mostara. Građani Visokog će biti u prilici da vide fotografije koje su rađene na ulicama Sarajeva i Mostara, dok će fotografije Visokog biti dostupne na internetu.

Koristeći sliku kao jedan od mogućih načina zapošljavanja, pomoću ovog treninga neformalne edukacije, ostvarena je saradnja, povezivanje i razmjena iskustava 39 mladih osoba iz 11 zemalja Evrope i Bosne i Hercegovine.

Nosilac projekta je Udruženje “Univerzum” iz Visokog, dok je koordinator i implementator projektnih aktivnosti Udruženje “Mladi Volonteri” iz Visokog. Iskreno se nadamo da će u budućnosti biti mnogo više ovakvih projekata te da će nadležni prepoznati značaj ovakvih aktivnosti za čitavu zajednicu.

Predsjednik udruženja:
Arnes Biogradlija

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close