Dan rijetkih bolesti

Asocijacija XY, Udruženje “Damar omladine” zajedno sa mladima Srednje zubotehničke škole iz Sarajeva su 28. februara zajedno s organizacijama iz 84 druge zemlje širom svijeta, obilježili Dan rijetkih bolesti.

Uposlenici i volonteri Asocijacije zajedno s aktivistima YSAFE BiH mreže zajedno sa predstavnicima Udruženja ‘Dajte nam šansu’, te njegovim korisnicima, djeci oboljeloj od rijetkih bolesti i djeci s intelektualnim poteškoćama uručili igračke i školski pribor.

Udruženje “Damar omladine” se zahvaljuje svim učenicima/icama OŠ “Safvet-beg Bašagić” kao i učenicima/icama OŠ “Kulin Ban”, školskim kolektivima i profesorima/icama  na solidarnosti, doniranim igračkama i školskom priboru.

Ovim putem, osim školarcima se zahvaljujemo svim direktorima i direktoricama Javnih ustanova u Visokom na podršci pri realizaciji i implementaciji naših projekata.

Obzirom da su i nakon 28.02.2014. godine psitizale donacije u igračkama i  školskom priboru , drugi dio donacija smo odlučili donirati Dnevnom centru za djecu I odrasle sa posebnim potrebama koji se nalazi u Visokom.

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close