Stvaranje Velikog Izraela – Terorizam i destabilizacija globalnih tokova

Onaj ko poznaje pravi mehanizam vladanja državom, zna da država u kojoj vlada „demokratija” nije u stanju da rukovodi sobom. Običan narod nema znanja potrebna za vođenje dobre politike. Pravu igru igra moćna globalna oligarhija. Svuda u svijetu.

(Izbor objava na ovu temu: magazinplus.eu)

PDF: Projekt Izrael

Veliki Izrael je veliki pojas zemljišta od Nila do Eufrata kojeg je Izrailju navodno obećao Jehova.

Veliki Izrael je daleko veći od sadašnje države Izrael, a pošto se sadašnja kolonizacija Jevreja žestoko osporava, potrebni su drastični događaji da bi mogli da protjeraju autohtone semite (Arape) i instaliraju novu državu.

Islamska država, koja je i ranije radila za izraelsku obaveštajnu službu (Mosad), već je osvojila dobar dio teritorije na kojoj treba da se prostire Veliki Izrael.

Islamska država dobija sredstva, pomoć, oružje, obuku i regrute iz Sjedinjenih Američkih Država, Velike Britanije, Saudijske Arabije i Izraela. Iako jevrejska štampa širi senzacionalističke priče o nekakvom holokaustu Islamske države, Islamska država nikada nije imala namjeru da napadne jevrejsku državu. U stvari, svi sadašnji ratni sukobi na Bliskom istoku, a posebno u Siriji, su dio zavjere da se znatno prošire granice Izraela. Saudijska Arabija, koju su osnovali Jevreji i odakle vehabijska Islamska država i potiče je sređena, odnedavno je i Egipat tu negde, tako da ima samo još nekoliko nesvršenih poslova.

Možda na prvi pogled nije jasno kako se Islamska država uklapa sa jevrejskom. Ali jednostavno je, plan je sljedeći:

– Natjerati autohtono muslimansko stanovništvo da bježi sa prostora Velikog Izraela tako što će biti izloženo terorisanju američkim bombama, Islamskom državom, Al Kaidom itd.

– Iskoristiti jevrejsku kontrolu nad imigracionom politikom Evropske unije za podsticanje Arapa da bježe iz Velikog Izraela što dalje mogu.

– Stvarati stvarne i izmišljene scenarije po kojima evropske Jevreje proganjaju Arapi „anisemiti“ (npr, bajka „Šarli Ebdo“, a zatim te preplašene Jevreje ohrabrivati da učine Aliju (preseljenje u Izrael).

– Zapadu zločine Islamske države prikazivati preko jevrejskih medija, tako da se stvori utisak da je intervencija Zapada u regionu apsolutno neophodna.

– Ohrabrivati i potpaljivati sukob civilizacija u svakoj evropskoj zemlji, sukob koji će neminovno proisteći zbog poplave Arapa, i uvjeriti Evropljane da u novom krstaškom ratu treba da budu na strani progresivnih Jevreja a protiv nazadnih muslimana. Grupe kao Engleska odbrambena liga su stvorene da upravo to rade.

– Koristiti multikulturalizam za slabljenje i neminovno uništenje evropskih naroda kroz nasilnu asimilaciju, odstranjivanjem najvećih humanitarnih kritičara Izraela – suštinski najveće prijetnje jevrejskoj hegemoniji.

Dakle, kao što možete vidjeti, Izrael će se dobro okoristiti slanjem Arapa sve do sjeverne Evrope i utjerivanjem straha u kosti evropskim Jevrejima tako da se sele u Izrael. Nije bitno da li će svi Arapi napustiti Veliki Izrael, sve dok je pod jevrejskom kontrolom.

Izvor: renegadetribune.com

Terorizam stvara Veliki Izrael

Američki izvori jasno govore putovnica je krivotvorena !

Putovnica nema sukladnost slike i brojeva i vjerovatno je kupljena u Turskoj za par stotina dolara. U ovom tekstu baviti ćemo se uzrocima a ne posljedicama. Pustimo sada sukobe na području Velikog Izraela, igre Rusije u obrani svog interesa u Siriji, igre oko Egipta, Iraka i Saudijske Arabije ili lažne terorističke napade u kojima se uvijek namjesti putovnica koja vodi na krivi put. Idemo na uzrok koji pokreće sve što gledamo na TV.Stvaranje Velikog Izraela 

Svi znamo da je 12.02.2015. godine dogovorena izbjeglička kriza na neformalnom samitu lidera EU zemalja. O tome smo pisali a slike govore više od riječi. Kako su novinari otkrili da je sponzor izbjeglicama Soros, što znači međunarodna financijska oligarhija MFO i CIA tj. SAD, izgleda da želje i snove Židova o Velikom Izraelu uredno ispunjavaju sve članice EU, jer primajući izbjeglice, čiste prostor koji će postati VELIKI IZRAEL ! Snovi su jasni i javni, planovi također a i dijela svih članica EU govore o etničkom čišćenju u ime VELIKOG IZRAELA.

Biblija o Velikom Izraelu 

Biblija sadrži definicije Zemlje Izraelove. Prvi osnovani Izrael je nejasan (Knjiga postanka). Opisan je kao veliki prostor, “od egipatskog potoka do Eufrata”, obuhvaćajući tako cjeli današnji Izrael, Palestinu, i Libanon, te veće dijelove Sirije, Jordana i Egipta. Neki arapski mislioci optužuju cioniste u Izraelu da žele proširiti Izrael od rijeke Nil do rijeke Eufrat. Ta takozvana kontroverza nazvana je po izraelskoj kovanici promaknute od strane predsjednika Arafata kao dokaz na “ekspanzionističku” politiku cionista.

Zašto svi čelnici EU uredno služe Veliki Izrael i SAD ?

Odgovor na to pitanje daje nam protuustavno stanje svih centralnih banaka u EU, koje su zatvorene i ne rade svoj ustavni i ekonomski zadatak a on je jasno opisan u svim ekonomskim knjigama. Posao centralne ili narodne banke je stvarati novac. Kako to da u RH novac stvaraju političke stranke i privatni bankari (uglavnom Židovi) po 150 puta većoj cijeni od cijene novca HNB ? Na to pitanje odgovor je jednostavan, VELEIZDAJA !

Ne postoji mandat naroda putem javne rasprave i referenduma za protuustavno zaduživanje van HNB i kršenje Ustava RH člana 53., ne postoji jasna rasprava u Saboru RH o tom protuustavnom činu. Kako sve zemlje EU imaju zatvorene centralne banke a ECB ili Europska centralna banka nije centralna banka EU jer ne stvara novac EU, svakom je jasno da su EU stvorili bankari s ciljem ukidanja funkcija centralnih banaka članica EU što omogućuje lihvu svih stanovnika EU putem kupljenih političara.

Političari su kupljeni od bankara i sada je vrijeme da učine uslugu svojim partnerima u lihvi i pljački svih građana a cilj je jasan, genocidom očistiti prostor Velikog Izraela a stanovništvo raseljavati po zemljama EU.

Dokazi da je tome tako su tu.

000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000

 

Izvor: zajednohrvatska.wordpress.com

Ilan Pappe za AJB: Izrael želi zadržati Gazu kao veliki zatvor

Jedan od vodećih izraelskih historičara krivi Izrael za okrutnu politiku prema Palestincima, a svijet za saučesništvo.

Palestina, Izrael, Ilan Pappe, Gaza, Rat, Napad, Okupacija, Bliski istok, Egipat
Ilan Pappe: Egipatska politika je olakšala Izraelu da provede sadašnji brutalni napad na Gazu

Razgovarao: Harun Karčić

Ilan Pappe, rođen u Haifi, jedan je od vodećih izraelskih historičara. Trenutno predaje na Univerzitetu u Exeter u Velikoj Britaniji. Autor je brojnih knjiga o Palestini i Izraelu, kao i jedan od prvih izraelskih autora koji je izraelsko protjerivanje Palestinaca 1948. godine nazvao etničkim čišćenjem. Društveni je aktivista, koji poziva na akademski bojkot Izraela, te jedan od rijetkih koji tu zemlju krivi za političku i sigurnosnu nestabilnost na Bliskom istoku. Za Al Jazeeru govori o najnovijoj izraelskoj vojnoj ofanzivi protiv Palestinaca u Pojasu Gaze.

  • Izrael je napao Gazu pod izgovorom da je Hamas odgovoran za ubistvo tri izraelska tinejdžera. Sada je izraelska policija priznala da su ubistva djelo nezavisne terorističke ćelije, koja nije povezana s Hamasom. Zašto Izrael nije pričekao dok se nije provela odgovarajuća istraga prije nego što je odlučio granatirati Gazu? Ili je vojni napad bio smišljen?

Ilan Pappe: Mislim da je Vlada Izraela tražila izgovor da politički uništi Hamas na Zapadnoj obali i da oslabi novoformirano jedinstvo Vlade Palestine. Izrael je strahovao da bi nova Vlada mogla poboljšati alternativni palestinski plan da se obrati Ujedinjenim narodima kako je mirovni proces propadao, te da bi se mogla obratiti međunarodnoj zajednici i zahtijevati djelovanje na temelju ljudskih i građanskih prava.

  • Broj ubijenih palestinskih civila do sada je zapanjujući, pa, ipak, ne čini se da je Hamas izbačen iz ravnoteže najnovijim izraelskim vojnim operacijama. Da li Izrael riskira stvaranje još ekstremnije grupe od Hamasa? (Sjetite se kako se Islamska država Iraka i Levanta, sada Islamska država, razvila od sirijskih pobunjenika.)

Ilan Pappe: Slažem se da riskira, ali mislim da nije zabrinut zbog toga. Za Izrael je bilo kakva asocijacija antikolonijalističke borbe Palestinaca s islamskim džihadom najbolja strategija da se nastavi dobivati imunitet od Zapada, a kako bi se nastavila okrutna politika u Palestini.

  • Neki analitičari su predložili da Izrael namjerava okupirati i raseliti stanovništvo u Pojasu Gaze s ciljem pravljenja još jednog koraka prema stvaranju “eretz Yisrael” (Zemlje Izraelove). Koliko je vjerovatno da će se takav prijedlog ostvariti?

Ilan Pappe: Nisam siguran da Izraelci imaju jasnu strategiju u Gazi. Oni bi je željeli zadržati kao veliki zatvor i zaboraviti na nju. Za njih je “Zemlja Izraelova” cijela Zapadna obala i Izrael, ali bi se mogla razviti u takvu politiku ako politika “getoizacije” ne uspije.

  • Od svrgavanja Muhameda Mursija vojna egipatska Vlada, pod vodstvom generala Abdul-Fattaha Al-Sissija, zatvorila je prelaz Rafah, granatirala brojne tunele koji spajaju Gazu s Egiptom i izolirala Hamasovo vodstvo u Gazi. Da li vidite Egipat kao saučesnika u najnovijem napadu protiv Gaze? Da li i jedna druga zemlja igra ulogu u suzbijanju ideološkog partnera Muslimanske braće u Pojasu Gaze?

Ilan Pappe: Mislim da je egipatska politika, nažalost, olakšala Izraelu da provede sadašnji brutalni napad na Gazu i, također, propustila stvarnu mogućnosti da prekine krvoproliće u ranijoj fazi.

  • Dok glavne organizacije za ljudska prava kritiziraju izraelsko neprestano granatiranje civila, zapadni i američki mediji škrti su u kritiziranju Izraela. Koliko duboko je ukorijenjen proizraelski lobi u zapadnim medijima?

Ilan Pappe: Nažalost, još jako puno. Najgori primjer u ovom trenutku je BBC. On je odlučio prihvatiti izraelska objašnjenja i narativ, te je zaboravio da predstavi naizgled uravnotežen pogled. France 24 je bio ovakav na početku, ali su se kasnije malo popravili. Iznenađujuće, CNN je imao trenutak jasnoće i transparentnosti. Međutim, sve u svemu, vodeći mediji, politika i akademska zajednica su još na strani Izraela.

Izvor: Al Jazeera
BIVŠI MARINEC JE ZAPREPASTIL SVET: USTVARJAMO VELIKI IZRAEL

Mučili smo, posiljevali, ubijali po celom svijetu! Koga bi mi kaznovali?

Zakaj Tony Blair in George Bush ne gnijeta v zaporu do konca svojega življenja?

Ken O’Keefe, bivši ameriški marinec in aktivist je v nedavni oddaji izrekel šokantne podatke. Povedati polresnico je enako slabo, kot se zlagati. Vidimo izraelsko medijsko mašinerijo na delu, posebno to velja za internet. Prevedli smo vam delni transkript njegovega javljanja v živo:

Najprej … “kako je mogoče, da kdorkoli, ki ima vsaj malo razuma lahko misli, da je ZDA, Velika Britanija ali zahod v poziciji, da kogarkoli kaznuje zaradi bilokatere ilegalnosti”. Če pogledamo Irak, v njem je od začetka vojne umrlo 2.000.000 ljudi. Naredili smo invazijo na Irak, ga uničili, povzročili na milijone siromašnih, milijone beguncev in se za to nismo niti opravičili! Uničili smo toliko držav, kot nihče v človeški zgodovini!

Mučili smo, ubijali in posiljevali po vsem planetu.

Od kje Ameriki pravica in generalno gledano zahodu da kaznuje kogarkoli? Ne pozabite dejstva, da je napad na Pariz storjen pod “false flag” in da za njim stoji še drugi niz napadov, ki so že zrežirani. V svetu ne obstaja mednarodno sodišče, ki bi kaznovalo nalogodajalce in tiste, ki sprožijo vojno, ampak vlada zakon džungle, v katerem bogati in močni ljudje odločajo o usodi držav. Irak je tipičen primer! Zakaj Tony Blair in George Bush ne gnijeta zaradi tega v zaporu do konca svojih dni? Zakaj za njiju zakoni ne veljajo?

Oni su ratni zločinci i trebali bi biti u zatvoru do kraja života, ako ih se ne pogubi prema njihovim vlastitim pravilima i politici! Moramo kao prvo razumjeti istinu svega ovoga. Kao prvo, ovi igrači i političari su ništa drugo nego lutke koje ne služe ljudima. Ne postoji stvarna demokracija. Oni u stvarnosti služe bogatima i moćnicima koji bi bili bankari koji kontroliraju zalihe novca. Između ostalog, bankari zarađuju ogromne količine novca, bilo da ulažu u dobre ili loše investicije. Ratovi su za njih idealni! I na kraju krajeva, oni kontroliraju političare, zato i vidimo takvu politiku u svijetu.

Obama in Cameron sta lutki, ki bereta scenarij v katerem piše, da je potrebna še ena vojna na svetu!

Razlog temu , da je potreban še ena vojna tem psihopatom, ki vodijo naš svet je v tem, ker je preveč ljudi v transu, ljudi, ki gledajo televizijo, resničnostne šove in ne vidijo prst pred nosom. Večina ljudi na svetu ne razmišlja o sebi, ampak se ravnajo na osnovi tega, kar jim govorijo množice, v katere si želijo biti integrirani. Tako postanejo sužnji oblastnikom. Sanje psihopatov na oblasti so destabilizacija držav, ustvarjanje bolnih družb, vse to je del načrta kreiranja velikega Izraela. Moramo se vrniti na izjavo ameriške vlade, ki je izjavila, da en bo oboroževala ljudi na vojnih območjih. Amerika neposredno oborožuje Al Nusro, ki je pravzaprav Al-Qaeda (današnji ISIL),’ poroča NSP.

vir: http://www.dnevno.hr/planet-x/zaprepastio-svijet-stvaramo-veliki-izrael-mucili-smo-silovali-ubijali-po-cijelom-svijetu-koga-bi-mi-kaznjavali-858993

USTVARJANJE VELIKEGA IZRAELA 

Vse očitneje je, da poplava beguncev služi ustvarjanju izraelskega načrta za ustvarjanje Velikega Izraela (Erec Izrael). Če ne poznate tega koncepta, Veliki izrael je pas zemlje od Nila do Evfrata, ki ga je Izraelcem kot obljubljeno deželo dal Jehova.

Veliki Izrael je veliko večji od današnje države Izrael in ker se današnji kolonizaciji svetovna javnost zelo zoperstavlja, bi se morali zgoditi drastični dogodki, da bi se avtohtoni Semiti (Arabci) preselili.

Islamska država, ki je že prej delala za izraelsko obveščevalno službo Mosad, je že osvojila dober del tega teritorija, na katerem se bi naj razpostriral Veliki Izrael.

Islamska država dobiva sredstva, pomoč, orožje, trening in šolanje vojakov iz Združenih držav Amerike, Velike Britanije, Saudske Arabije in Izraela. Čeprav Izraelski tisk širi senzacionalistične zgodbe o nekakšnem holokavstu islamske države, ISIS nikoli ni imel namena napasti judovske države. Pravzaprav, vsi vojni spopadi na Bližnjem vzhodu, še posebno v Siriji, so del zarote, da se znatno razširijo meje Izraela. Saudska Arabija, ki so jo zasnovali Judje in od kjer tudi vehabitska islamska država izvira je urejena, odnedavno je tudi Egipt tu nekje, tako da je ostalo samo še nekaj nedokončanih “poslov”.

Morda na prvi pogled ni jasno, kako se Islamska država vklaplja z judovsko. Pa vendarle je enostavno, načrt je sledeči:

– pregnati avtohtono muslimansko prebivalstvo, da zbeži s prostora Velikega Izraela, način je z teroriziranjem, ameriškimi bombami, Islamsko državo, Al Kaido. itd …

– Izkoristiti judovsko kontrolo nad begunsko politiko Evropske unije za sprejetje Arabcev, da bežijo pred Velikim Izraelom v Evropo

– Producirati resnične in izmišljene scenarije, po katerih evropske Jude preganjajo Arabci, ki potem prestrašeni morajo bežati v Izrael.

– Zahodu zločine Islamske države prikazovati preko judovskih medijev, tako da se ustvari vtis, da je intervencija zahoda v regiji absolutno potrebna.

– Opogumljati in podžigati konflikt civilizacij v vsaki evropski državi, konflikt, ki bo nedvomno ekskaliral zaradi poplave Arabcev, ki bo prepričal Evropejce, da v novi križarski vojni morajo biti na strani naprednih Judov proti nazadnjaškim Arabcem.

– izkoristi multikulturnost za slabljenje in nepovratno uničenje evropskih narodov skozi nasilno asimilacijo.

Torej, kot lahko vidite, Izrael se zelo dobro okorišča s pošiljanjem Arabcev vse tja do Severne Evrope in ustvarjanjem strahu med evropskimi Judi, da se selijo v Izrael. Ni pomembno, če vsi Arabci ne zapustijo ozemlja Velikega Izraela, vse dokler je pod kontrolo Judov.

vir: 

Takozvana izbeglička kriza i stvaranje Velikog Izraela!

Sve je očiglednije da poplava izbeglica služi ostvarivanju jevrejskog plana za stvaranje Velikog Izraela (Erec Izrael). Ako niste upoznati s tim konceptom, Veliki Izrael je veliki pojas zemljišta od Nila do Eufrata kojeg je Izrailju navodno obećao Jehova. Veliki Izrael je daleko veći od sadašnje države Izrael, a pošto se sadašnja kolonizacija Jevreja žestoko osporava, […]

Izvor: publishwall.si/

Francuski web site ”Atlantico.fr”:

Izrael čeka podjelu Sirije radi sklapanja separatnih sporazuma sa novim državicama

Izrael čeka podjelu Sirije radi sklapanja separatnih sporazuma sa novim državicama

SVIJET

Francuski web site ”Atlantico.fr”, objavio je intervju sa uglednim francuskim političkim analitičarem Alekxandreom del Valleom koji je, u svom osvrtu na krizu na Bliskom istoku, rekao: ”Izrael i dalje provodi politiku tzv. ”separatnog mira” sa Arapima i čeka podjelu Sirije kako bi sklopio poseban mirovni sporazum sa novim državicama. Vječita strategija Izraela, još od njegovog osnutka, jeste stvaranje bilateralnih sporazuma sa svojim komšijama s ciljem proizvodnje unutrašnjih podjela među Arapima, jer je za Izrael najgora moguća varijanta ujedinjenje arapskog svijeta.”

Del Valle je istakao da je interes Izraela sijanje smutnje među Arapima, te zbog toga on vodi politiku tzv. ”separatnog mira”. To je ono što su uradili sa Egiptom i Jordanom, a što je dovelo do ubistva bivšeg egipatskog predsjednika Envera Sadata, te atentata na Libanonca, Bešira Džemajela, prije nego je preuzeo dužnost predsjednika Republike, 1982. godine, a zbog njegove ideje ”separatnog mira” sa Izraelom.

Po njegovom mišljenju, to se može dogoditi i sa onim što ostane od Basharove Sirije, nakon što se ona podijeli na tri dijela. Tada će Izrael biti u mogućnosti da uspostavi “separatni mir” s tim odvojenim ‘državama”, kao što je uradio sa Kurdistanom i Južnim Sudanom nakon što se odvojio od sjevera. Izrael je bio među prvima koji su uspostavili diplomatske odnose sa Južnim Sudanom. 

 

 

 

 

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close