LifestyleLjubav i sex

Što se događa ženama ako se ne pomokre odmah nakon spolnog odnosa

ŽENAMA se često savjetuje da se pomokre nakon seksa. S obzirom na to da trčanje do kupaonice odmah nakon seksa nije uvijek opcija, naročito s novim partnerom, vjerojatno ste se zapitali zašto je toliko bitno pomokriti se nakon spolnog odnosa.

Insider je o toj temi popričao s liječnikom Frederickom Naftolinom, profesorom opstetricije i ginekologije na Sveučilištu u New Yorku, kako bi provjerio što se točno dogodi ako odlučite ne otići na toalet.

Kako su doznali, žene su suočene s većim rizikom da će oboljeti od infekcije, zbog blizine uretre i anusa. S obzirom na to da je njihova uretra kraća od muške, bakterijama je kod žena lakše doći od anusa do uretre, a potom uretrom do mjehura.

Naftolin tvrdi da seks povećava šanse da će se to dogoditi.

“Tijekom seksa ili predigre, zbog trljanja uretra se upali te počinje lučiti tekućinu kao odgovor na to, a ta je tekućina dobro okruženje za bakterije”, tvrdi Naftolin.

Mokrenje nakon seksa isprat će velik dio tih bakterija prije nego što stignu do mjehura. Najčešća infekcija koju možete izbjeći mokrenjem nakon seksa jest infekcija mokraćnog sustava. Do nje dolazi kada E. coli iz rektuma dođe u mokraćni mjehur kroz mokraćni kanal. Kako je urin u mjehuru sterilan, mjehur se ne može braniti od bakterija, a posljedica je češće i bolno mokrenje, tvrdi Naftolin.

Dodaje da muškarci mogu dobiti infekciju prostate ako prakticiraju analni seks, kod kojeg je penis u stalnom kontaktu s anusom. Savjetovao je klistiranje prije seksa te nošenje kondoma.

Istaknuo je da bi se žene trebale pomokriti čak i ako nije bilo penetracije.

Nema pravila koliko biste trebali čekati s mokrenjem, ali što prije, to bolje, tvrdi Naftolin.

Index.hr

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close