Stanje proizvodnih i poslovnih prostora u naseljima Čekrekčije, Dobrinje i Arnautovičko Polje

Povodom vanredne situacije- poplava, a u skladu sa preporukama i zaključcima sa 2. vanredne sjednice Štaba CZ Visoko, Služba za finansije, privredu i lokalni ekonomski razvoj kontaktirala je privrednike čiji su proizvodni i poslovni prostori locirani u naseljima Čekrekčije, Dobrinje i Arnautovičko Polje.

U naselju Čekrekčije najugroženija je firma “Koteks” d.o.o. čiji su proizvodni kapaciteti potpuno poplavljeni i štete su ogromne.

Ostali privredni subjekti u naselju Čekrekčije preduzeli su neophodne mjere i njihovi zaposlenici su angažirani na sanaciji štete.

U naselju Dobrinje najugroženije je preduzeće “Albex Groupe”, čiji je magacinski prostor potpuno pod vodom.

Preduzeću “Ugarak- produkt” d.o.o. voda je došla do ulaznih vrata proizvodnih prostora te su zaposlenici angažovani na uklanjanju mašina i stavljanju pijeska.

Kapaciteti “Brovis”d.o.o. su također ugroženi. Fabrika “Medara” je već jedan metar u vodi , a šo se tiče inkubatorske stanice u naselju Čekrekčije voda je pola metra od trafo stanice i ukoliko se bude trebala isključiti TS prijeti velika materijalna šteta radi velike količine jaja koja se tu nalaze.

U Arnautovičkom Polju firme “Mekom”, “Berlijeta” i “Premium”, u ovom trenutku nisu ugrožene.

 

Press Općine Visoko

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close