Srbija: Hapšenja zbog dizanja cijena hrane

Tužilaštvo Srbije istražuje slučajeve zloupotreba vanredne situacije i podizanje cijena vode i namirnica. Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je zbog ovog kriminalnog i nemoralnog akta već uhapšeno nekoliko osoba

Autor: e-novine

Premijer Srbije Aleksandar Vučić je rekao da je među uhapšenima i jedna osoba iz Obrenovca koja je utrosturčila cijene namirnica.

Tužilaštvo poručuje da će reagovati u svim slučajevima eventualnih izvršenja krivičnih djela protiv imovine i zdravlja ljudi. Policiji je naloženo da prikupi izvještaje o prijavljenim nepravilnostima, kao što je podizanje cijena i slično.

Nakon analize tamo gdje ima osnova biće preduzete mjere shodno zakonu, napominje se u saopštenju. Ističe se da su tužilaštva u pojačanoj pripravnosti 24 sata dnevno i upozorava da će reagovati u slučajevima eventualnog izvršenja određenih krivičnih djela protiv imovine, zdravlja ljudi.

Podsjetimo, izvjesni broj trgovaca iz Valjeva, Lajkovca, Lazarevca, Ljiga i još nekih mjesta podigli su višestruko cijene osnovnih životnih namirnica i vode usljed velike potražnje. Tako se vekna hljeba na pijaci u Lazarevcu prodavala za čitavih 100 dinara, dok se u Valjevu voda od 60 dinara prodavala za 160-200. Slično je bilo i sa cijenama kabanica, gumenih čizama i slične vodotporne opreme.

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close