SP Brazil: Gana vs. Njemačka, Irance očekuju Guačosi, a BiH – Nigerija

Desetog dana Svjetskog prvenstva u nogometu očekuju nas dva susreta iz grupe F, Argentina – Iran i Nigerija – Bosna i Hercegovina, te susret Njemačka – Gana iz grupe G. Direktan prijenos utakmica možete pratiti na BHT1. Onaj najvažniji u ponoć!

Grupa F: Argentina – Iran

Prvi susret desetog dana Mundijala je između Argentine i Irana. Utakmica je na programu u 18:00 sati po našem vremenu, a igra se na stadionu Mineirao u Belo Horizonteu.

Argentina je nakon pobjede nad BiH u prvom meču na prvom mjestu u grupi F sa tri boda. Iran nakon remija sa Nigerijom ima samo jedan bod.

Iako je jasno ko je favorit u ovom susretu, i iako Iran važi za najslabiju selekciju u ovoj grupi, po onome što smo do sada vidjeli na ovom Svjetskom prvenstvu nije isključeno da bi i danas moglo doći do nekih iznenađenja. U svakom slučaju vjerujemo da nas očekuje jako dobra utakmica u kojoj je pobjeda važna i jednima i drugima.

Grupa G: Njemačka – Gana

favorita ne samo u grupi, već na cijelom Mundijalu. Njemačka trenutno sa 3 boda u grupi G i sa boljom gol razlikom na prvom je mjestu.

Gana s druge strane, poražena u prvoj utakmici od strane Sjedinjenih Američkih Država rezultatom 1:2, sa Portugalom dijeli posljednje mjesto u grupi.

U ovom susretu Gana je vjerovatno od većine već davno otpisana, i mnogi vjerovatno već slave pobjedu Njemačke, no to ne znači da nas ne čeka jako dobar fudbal i dosta golova u ovom susretu.

Susret je na programu u 21:00 sati po srednjoevropskom vremenu, a igra se na stadionu Castelao u Fortalezi.

Grupa F: Nigerija – Bosna i Hercegovina

Posljednji susret desetog dana Mundijala – susret koji čekamo već sedam dana. Zmajevi protiv Orlova tačno u ponoć na programu BHT1.

Čekamo 90. minuta borbe za cijeli život ponosa – Budimo 12. igrač naše reprezentacije večeras!

Sva tri susreta u direktnom prijenosu na BHT1. Onaj najvažniji u ponoć! Vašoj pažnji svakako preporučujemo i specijalni program posvećen Mundijalu 2014.

www.magazinplus.eu – BHRT

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close