Sljedeće sedmice stiže prava hladnoća praćena kišom

Prema najavama meteorologa u narednim danima biće pravo zimsko vrijeme, hladno, kišno i oblačno, a moguć je i snijeg.

Danas će jače naoblačenje sa juga usloviti kišu. Padavine se prijepodne prvo očekuju u Hercegovini i zapadnom dijelu Bosne, a u drugoj polovini dana i u ostalim područjima. U Hercegovini je moguća i grmljavina. Vjetar slab do umjerene jačine istočnog i jugoistočnog smjera. Najviša temperatura vazduha većinom između 10 i 16 °C.

U srijedu će biti pretežno oblačno vrijeme. Kiša se uglavnom očekuje u Hercegovini i zapadnom dijelu Bosne. U Hercegovini je moguća i grmljavina. U ostalim područjima slabe padavine. Vjetar umjerene jačine južnog i jugoistočnog smjera, na jugu Hercegovine i jako jugo. Najniža jutarnja temperatura vazduha većinom između 6 i 11 °C, na jugu Hercegovine od 10 do 15 °C. Najviša dnevna temperatura vazduha između 10 i 16 °C.

U četvrtak u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno sa kišom i pljuskovima. Više padavina u Hercegovini gdje je moguća i grmljavina. Vjetar slab južnog i jugoistočnog smjera. Jutarnja temperatura vazduha većinom između 4 i 9 °C, na jugu Hercegovine od 9 do 14 °C. Najviša dnevna temperatura vazdua uglavnom između 10 i 16 °C.

U petak u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme. Kiša se očekuje na jugu, zapadu i sjeverozapadu zemlje. Vjetar slab istočnog i jugoistočnog smjera. Jutarnja temperatura vazduha između 3 i 7 °C, na jugu Hercegovine od 7 do 12 °C. Najviša dnevna temperatura vazduha uglavnom između 10 i 16 °C.

Za početak naredne sedmice meteorolozi najavljuju snijeg u određenim dijelovima zemlje.

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close