Ostali sportoviSport

Skijanje: Dvostruka državna prvakinja Elvedina Muzaferija – Šljivić u veleslalomu, Lajkert u slalomu

Na Olimpijskoj planini Bjelašnica završeno je 16. Međunarodno skijaško takmičenje BH Telecom Ilidža FIS CUP 2017. koje je istovremeno i državno prvenstvo u alpskom skijanju.

Drugog dana takmičenja vožena je slalomska utrka, a zlato je uzeo skijaš iz Slovenije Miha Kuerner (Kirner). Drugoplasirani je bio naš Igor Lajkert koji je tako postao državni prvak u slalomu.

– Bio je sjajan dan za mene i drugom vožnjom ostvario sam svoj cilj jer sam bio četvrti poslije prve vožnje. Skočio sam na drugo mjesto, a postao sam prvak BiH i jako sam zadovoljan. Pokazao sam još jednom da imam slalom u nogama i da mi je to najdrža i najbolja disciplina – kazao je Lajkert.

U trci slaloma Strahinja Stanišić iz Srbije bio je treći, a naš Marko Šljivić osvojio je peto mjesto. Ipak, Šljivić je posto državni prvak u veleslomu jer je tokom jučerašnje veleslalomske utrke osvojio zlato.

– Što se tiče velesaloma, uspio sam da završim na prvom mjestu. Bilo je teško, ali rad se isplatio – kazao je Šljivić.

U ženskoj kategoriji državna prvakinja i u slalomu i u veleslalomu bez konkurencije je Elvedina Muzeferija.

– Iako sam i očekivala pobjedu, ipak sam sretna što sam i u slalomu i u veleslalomu uspjela ostvariti pobjedu. Staza je bila super, a uslovi odlični – kazala je Elvedina Muzeferija.

Na ovogodišnjem takmičenju ”FIS CUP Ilidža 2017” učestvovalo je ukupno oko 50 takmičara. Tehnički organizator takmičenja Ski-klub Ilidža dobio je sve pohvale za organizaciju.


Faktor.ba

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close