SIPA sudjelovala u međunarodnoj policijskoj akciji na suzbijanju trgovine ljudima

U okviru međunarodne policijske akcije protiv trgovine ljudima, koja se provodi sinhronizirano sa policijskim tijelima R. Austrije i SR Njemačke, pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) sinoć su pretresli stambeni objekat na području Sanskog Mosta, s ciljem pronalaska i privremenog oduzimanja predmeta koji mogu poslužiti kao dokaz u daljem postupku. U skladu sa ranijim dogovorom i sačinjenim planom rada, međunarodna operativna akcija provedena je na području BiH, SR Njemačke i Austrije, a usmjerena je protiv više osoba turske nacionalnosti koje se sumnjiče da su na području Europske unije počinile kazneno djelo trgovina ljudima i međunarodno vrbovanje radi prostitucije.

Postupajući po nalogu Suda BiH i Tužiteljstva BiH, pripadnici SIPA-e pretražili su objekat koji koristi pripadnik organizirane kriminalne grupe na području BiH. Sukladno Zakonu o međunarodnoj pravnoj pomoći u kaznenim stvarima BiH, pretrazi su nazočili pripadnici njemačke policije. Tijekom pretrage pronađeni su i privremeno oduzeti predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u daljem postupku. Pronađeni predmeti bit će dostavljeni Sudu BiH na dalje postupanje.

Sudjelovanjem u ovoj akciji SIPA je još jednom pokazala da je pouzdan partner u provedbi složenih međunarodnih policijskih operacija.

www.magazinplus.eu – SIPA

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close