Izvještaj MUP-a ZDK za 30.11.2014.

U prilogu donosimo izvještaj MUP-a ZDK za 30.11.2014.

JAVNI RED I MIR

Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u pet slučajeva, kojom prilikom nije bilo povrijeđenih lica. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Zenica

Dana 30.11.2014. godine, u krugu firme „Metalno“ Zenica, izvršeno je krivično djelo teška krađa u alatnicu, iz koje je tom prilikom otuđena određena količina elektro alata. Policijski službenici su poduzeli aktivnosti na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

Dana 30.11.2014. godine, u ulici Željezarska, policijski službenici su izvršili kontrolu i pregled putničkog motornog vozila marke „Citroen“, registarskih oznaka E 62-K-036, te lica koja su se nalazila u istom: K.A., M.M. i M.T., sva iz Zenice. Tom prilikom, kod navedenih lica su pronađena dva paketića umotana u pvc foliju, bruto težine 0,70 grama i 0,30 grama, sa sadržajem suhe biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu. Navedena lica su lišena slobode i zadržana u službenim prostorijama za zadržavanje, gdje je nad istim zavedena kriminalistička obrada.

Visoko

Dana 30.11.2014. godine, u mjestu Šareni Hanovi, izvršeno je krivično djelo teška krađa putničkog motornog vozila marke „WV-Golf 2“, registarskih oznaka A50-K-645, vlasništvo S.Z. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Visoko.

Maglaj

Dana 29.11.2014. godine, u 23,05 sati, u ulici Civilnih žrtava rata, izvršeno je krivično djelo teška krađa u putničko motorno vozilo marke „WV-Golf“, registarskih oznaka J89-K-073, vlasništvo D.F. iz Maglaja. Tom prilikom, iz vozila je otuđen CD player. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Maglaj.

Tešanj

Dana 30.11.2014. godine, u mjestu Karadaglije, izvršeno je krivično djelo teška krađa u STR „Adnan“, vlasništvo K.E., kojom prilikom je otuđena određena količina raznih prehrambenih i drugih proizvoda, dok je iz ostave u sklopu trgovine otuđena određena količina raznog elektro i drugog alata. Po izvršenju navedenog krivičnog djela, izvršilac se udaljio putničkim motornim vozilom marke „WV-Passat“, registarskih oznaka A54-J-717, kojom prilikom je na lokalnom putu u mjestu Karadaglije vozilo sletilo sa kolovoza u potok. Tom prilikom, vozač S.R. iz Sarajeva je zadobio teške tjelesne povrede. Policijski službenici su poduzeli aktivnosti na dokumentovanju krivičnog djela i saobraćajne nezgode.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Na području Kantona dogodilo se 12 saobraćajnih nezgoda u kojima je devet lica zadobilo lake tjelesne povrede, te je pričinjena materijalna šteta na vozilima.

www.magazinplus.eu – MUP ZDK

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close