SFF: Objavljeni prvi mentori na 3. Docu Rough Cut Boutique

Docu Rough Cut Boutique, projekat Sarajevo Film Festivala i Balkanskog dokumentarnog centra, ponosno predstavlja imena prvih mentora u okviru svog novog izdanja koje će se održati od 19. do 24. avgusta 2013.

Docu Rough Cut Boutique je specijalizovana radionica koja će autorima pet odabranih projekata u fazi grube montaže obezbijediti profesionalno mentorstvo, stručno savjetovanje i pristup krugu filmskih profesionalaca koji mogu imati presudan uticaj na dalji tok projekta. Cilj radionice je podizanje kvaliteta projekata, te pronalaženje kreativnih rješenja u okviru postojeceg materijala.

Pirjo Honkasalo, jedna od najuzbudljivijih pjesnikinja i filozofa današnjeg dokumentarnog filma, pridružit će se našoj radionici u ulozi specijalnog mentora. Višestruko je nagrađivana ne samo kao rediteljka, već i scenaristica, direktor fotografije, montažerka i producentica. Dolazi iz Finske, radi kako na igranom tako i na dokumentarnom filmu.

Tue Steen Müller, Spiritus Movens dokumentarne scene, veliki poznavalac filma i konsultant iz Danske, sa više od trideset godina iskustva, pridružuje nam se kao dragocjeni mentor sa izvrsnim osjećajem za pripovjedačku strukturu ali i sa velikim razumijevanjem dokumentarne industrije. Bio je prvi direktor EDN-a. Njegov način rada učesnici uvijek dožive kao posebno iskustvo.

Rebecca Cammisa, svjetski priznata rediteljka dokumentarnih filmova iz New Yorka, pored ostalih priznanja, ima i dvije nominacije za Oscara za svoje filmove. Ona nam se pridružuje u ulozi jednog od glavnih mentora koji će, pored svojih grupnih sesija sa učesnicima Docu RCB, imati i intenzivne individualne sesije sa timovima svih odabranih projekata.

www.magazinplus.eu – SFF

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close