ŠF „Visport” Visoko: Zahvalnost “Brovisu” na kontinuiranoj podršci (video/foto)

Refik Kurgaš, predsjednik NO “Brovis”-a u kontinuitetu pomaže visočke sportske klubove koji rade s mlađim uzrastima dječaka i djevojčica.
To je bio razlog današnje posjete predstavnika visočke Škole fudbala “VISPORT” ovoj firmi.
Edin Muzaferija s dječacima ŠF “VISPORT” uručio je Refiku Kurgašu fudbal s potpisima svih dječaka, uramljen klupski dres i prigodna klupska obilježja.

Uz riječi zahvalnosti na višegodišnjoj podršci ovoj visočkoj nogometnoj školi (već dvije godine “Brovis” ustupa svoj autobus za prevoz dječaka na utakmice van Visokog, pretežno u Kanton Sarajevo), Edin Muzaferija je izrazio nadu da će suradnja biti nastavljenja.

Refik Kurgaš, vidno iznenađen prigodnim poklonima i zahvalnošću, obećao je svesrdnu pomoć svim klubovima koji rade na odgajanju i vaspitanju, odnosno razvijanju sportske kulture kod mlađih uzrasta – dječaka i djevojčica.

“U granicama naših mogućnosti “Brovis” će uvjek imati razumjevanja kao i do sada. Vjerujte da ponekad ni sam ne znam koji od sportskih klubova koristi naš autobus tokom vikenda. Princip je da to bude za potrebe mlađih uzrasta, jer teže osiguravaju uslove za egzistenciju. Svi klubovi posvećuju pažnju starijim uzrastima zbog takmičarskih rezultata – i ja to razumijem. Ali, bez rada s mlađim uzrastima upitna je perspektiva sportskih klubova i uopšte sportske kulture.”


www. magazinplus.eu

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close