Uskrsna čestitka provincijala fra Lovre Gavrana

Uvijek se radujemo svetkovini Kristova uskrsnuća, a nekako na poseban način u ovoj Godini vjere – svjesni da je temelj kršćanske vjere upravo vjera u uskrsnuće Isusa Krista, Sina Božjega, koji se utjelovio, rodio, bio mučen, raspet, umro i pokopan, ali i treći dan uskrsnuo od mrtvih – za spas cijeloga svijeta. Njegovo je uskrsnuće vrhunac, odnosno kruna toga djela spasenja. To je konačna pobjeda dobra nad zlom, života nad smrću.

Veliki rat protiv sotone, zla i smrti u biti je završen. Presudna, odlučujuća bitka je dobivena. Pojedinačnih manjih ili većih okršaja bit će u životu svakoga čovjeka sve do svršetka svijeta, ali sile zla nikad neće moći odnijeti konačnu pobjedu, jer je tu pobjedu već odnio Isus Krist, u kojega vjerujemo, kojemu se klanjamo i kojega ćemo vječno slaviti.

U zajedništvu s cijelom Kristovom Crkvom, na čelu s našim novim papom Franjom, a u duhu svetog Franje Asiškog, koji se i duhom i tijelom suobličio Isusu Kristu – želim vam svima rast u vjeri u Krista raspetog i uskrslog, kao i nezaustavljivo širenje te zdrave kršćanske vjere u našim obiteljima, u našem narodu, u cijeloj Europi i na cijelom svijetu. Dao Bog da svi ljudi dobre volje upoznaju i priznaju Isusa Krista kao svoga Boga i Spasitelja.

Svoj braći franjevcima Bosne Srebrene, svim redovnicima i redovnicama Bosne i Hercegovine, a u njihovo ime i svim našim dragim vjernicima diljem svijeta želim sretan Uskrs i svako dobro u životu!

www.magaziplus.eu

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close