Ostali sportoviSport

Sejfo Šehović osvojio tri zlata za BiH i oborio svjetski i europski rekord

Višestruki svjetski i europski prvak u powerliftingu i bench pressu Sejfo Šehović donio je Bosni i Hercegovini još tri zlatne medalje na Europskom prvenstvu GPA koje se održava u Grčkoj.

Šehović je bio jedini predstavnik naše zemlje na ovom europskom takmičenju koje se od 5. maja održava u Atini i uspješno je odbranio zlatnu medalju koju je prošle godine osvojio na takmičenju u Zadru.

“Bez riječi sam. Osvojiti tri zlata na europskom prvenstvu u powerliftingu je nešto veliko za svakog čovjeka”, rekao je Šehović za Radiosarajevo.ba iz sunčane Atine koja mu se ovih dana čini ljepša nego ikada jer je osvojio tri zlata za svoju zemlju.

Također, Šehović je na ovim nastupima oborio i svjetski i europski rekord u čučnju i deadliftingu.

“Sa svoja 73 kilograma težine podigao sam 230 i oborio rekord. Naporno je bilo, ali kad izađete pred publiku daleko od svoje BiH sa saznanjem da je jedini predstavljate na ovom takmičenju, proradi taj bosanski duh i dobijete još više snage”, rekao je Šehović za naš portal.

“Ove medalje su za moju najdražu BiH. Vodim se parolom da treba ići samo naprijed i ne gledati iza sebe, pogotovo u ovo vrijeme u kojem mi živimo. Želim vjerovati da će nam biti bolje, jer je moja BIH najbolja na svijetu”, dodao je Šehović za Radiosarajevo.ba.

Podsjećamo, Sejfo Šehović je u posljednje tri godine osvajao naslov prvaka u SAD-u, Rusiji i Srbiji, dok je naslov svjetskog prvaka u kupu osvajao u Mađarskoj i Sarajevu. U Rusiji je postao i apsolutni prvak svijeta, dok je europske naslove osvajao u Engleskoj i Hrvatskoj, a u posljednjih nekoliko godina je apsolutni prvak BiH, ali i na Balkanu.

Radiosarajevo.ba

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close