Sedamnaest godina ASA grupacije

ASA je ambiciozna, uspješna i cjenjena

Ideja rođena 12.11.1995. godine u ruševinama Sarajava, službeno je zaživila 5.1.1996. godine. Od tada ASA grupacija je jedna od vodećih domaćih kompanija koja svojim poslovanjem snažno utiče na razvoj bh. društva.

„ASA je oduvijek bila veoma ambiciozna. Hrabro je ulazila u nove oblasti poslovanja i zahvaljujući tome ostvarivala dobre rezultate. Osnova našeg uspijeha su svakako i naši uposlenici, koji su kroz timski rad potpuno orijentisani na kupca i njegovo zadovoljstvo,“ ističe Damir Ferović, član Uprave ASA grupacije i direktor za finansije.

Djelujući na području cijele Bosne i Hercegovine Grupacija je do sada investirala preko 200 miliona KM i broji 20 firmi članica. Zajedno sa Preventom čini vodeći privatni poslovni sistem u državi sa preko 6000 uposlenika koji je vodeći izvoznik i u vrhu po godišnjem prihodu. S ovakvim rezultatima Grupacija se nametnula kao motor razvoja bh. ekonomije i društva.

„Globalna recesija u značajnoj mjeri utiče na ekonomske prilike u našoj zemlji. Ipak, u BiH je moguće pozitivno poslovati. Vlasti moraju odlučno djelovati kako bi investitorima pružili neophodnu sigurnost i stabilnost,“, kaže g. Ferović, te dodaje “ASA je uspješna bh. poduzetnička priča koja će i u budućnosti nastaviti da se hrabro suočava sa svim izazovima današnjice i bilježi dobre rezultate, te će i dalje ulagati u zajednicu u kojoj djeluje“.

Osim godišnjice ASA grupacija obilježava i Globalnu sedmicu poduzetništva, koja predstavlja inicijativu koja inspiriše mlade ljude da prihvate inovaciju i kreativnost, te da pretvore svoje ideje u stvarnost.

U tom duhu ASA je zajedno sa Prevent grupacijom u ovom mjesecu već drugu godinu zaredom pokrenula besplatnu „Školu automotiva“, koja polaznicima omogućava da se upoznaju sa zahtjevnom automobilskom industrijom, ali i da dobiju znanja iz finansijskog sektora. Na ovaj način polaznici usvajaju nove vještine i znanja koje će im pomoći prilikom pronalaska zaposlenja ili razvijanja ideje o pokretanju vlastitog biznisa. „Krajnji cilj je pružiti priliku mladima da se iskažu, jer su upravo oni budući lideri i nosioci ekonomskog razvoja“, naglašava g. Ferović.

ASA je odličan primjer mladim budućim poduzetnicima, jer je u stalnoj potrazi za novim idejama i mogućnostima poslovanja, uz jasnu viziju i ogromno iskustvo.

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close