-TopSLIDEBiHPolitikaZDK

SDP Zenica: Kasumoviću, sve najgore što kažeš o drugima, u tebi čuči u još gorem obliku

Kantonalni odbor SDP-a Zeničko-dobojskog kantona koji je do jučer čvrsto stajao uz Fuada Kasumovića, u saopćenju za javnost osuli su paljbu po koalicionom partneru te iznijeli “prljav veš” Fuada Kasumovića u javnost.

Sukob na društvenim mrežama saopćenjima i statusima između SDP-a i Fuada Kasumovića nastavljen je danas saopćenjem za javnost kojeg potpisuje Kantonalni odbor SDP-a ZDK.

Na početku su kazali da je na sinoć održanoj proširenoj sjednici Predsjedništva KO SDP ZDK, između ostalog razmatrana je i aktuelna politička situacija na području Zeničko – dobojskog kantona, a naročito je apostrofirano nekorektno djelovanje Fuada Kasumovića, koji sve svoje probleme unutar BHI-KF vješto skriva od javnosti, a zatim krivicu i svoju odgovornost prebacuje na SDP BiH.

“Iako do sada nismo reagovali na izjave Fuada Kasumovića, smatramo da je prevršena svaka mjera i od sada ćete dobijati odgovore na sve nebuloze, konstukcije i laži koje iznosite. Fuad Kasumović, koji se voli predstavljati kao veliki borac za građane, istima bi trebao pružiti odgovore na slijedeća pitanja:

  • Zašto je bio protiv isplate pomoći u iznosu od 1080 KM ?
  • Zašto je u Vladu ZDK uveo trećeg Hrvata koji je imenovao savjetnika sa sumnjivom ratnom prošlošću ?
  • Zašto opstruiše pregovore sa Sindikatom obrazovanja i protivi se poboljšanju statusa istih ?
  • Jesu li ucjene poput tjeranja SDP-a iz prostorija metode Vašeg rada ?
  • Postoje li propisi i zakoni za Vas, ili ste naučili gubiti sve sporove ?
  • Zašto Vas permanentno iz izbora u izbore napuštaju Vaši zastupnici na različitim nivoima vlasti?”, stoji u saopćenju KO SDP ZDK.

Na kraju su poručili da čvrsto stoje uz ministra unutrašnjih poslova Benjamina Sinanovića i ostale ministre SDP-a i zastupnike koji su u svom dosadašnjem radu pokazali karakter, odlučnost i prije svega opredjeljenje da poštuju sve zakonske okvire.

“Pozivamo gospodina Kasumovića da se upristoji kako na političkoj sceni tako i općenito u svom ponašanju i da shvati da nisu svi njegovi ‘nestranački’ i da ne može preko drugih zadovoljavati svoje potrebe stalnog konflikta i prozivanja po onoj staroj ‘držite lopova’ dok ja pravim lopovluke. Pozivamo Kasumovića da on kao doajen SDA-ove poslijeratne korupcije i kriminala prestane optuživati i kriminalizirati druge i da umjesto zloupotrebe javnog prostora konačno nešto uradi za Zenicu”, poručili su Kasumoviću.

Na kraju su kazali da SDP ZDK nije “nestranačka” već partija koja ima svoje članstvo i organe i nikako nije niti će biti “društvo jednog lica”, a što se ne može reći za stranku sa imenom Fuada Kasumovića.

“Iz tog razloga ćemo štiti i ministra Sinanovića koji nije nikakva kukavica kako piše Kasumović već osoba sa svojim stavom i znanjem, a opće je poznato da takvi ne odgovaraju Kasumoviću. Na koncu, izbor novog ili ostanak starog komesara svakako neće biti Vaš izbor izbor već izbor zakona i većine koja funkcioniše. Također želimo obavijestiti javnost da je u svojoj histeriji zbog gubitka zastupnika na različitim nivoima vlasti, a vrlo vjerovatno i vijećnika, gospodin Kasumović fizički prijetio članu SDP-a Amelu Šišiću, što također javno osuđujemo. To već spada u domen nasilja kako se Vi Kasumoviću ponašate, pozivamo Vas da se uljudite i upristojite, takvo ponašanje ne priliči ni Vašim godinama, a pogotovo ne funkciji jednog gradonačelnika”, stoji u reakciji.

Poručuju i da Kasumovićevi botovi po društvenim mrežama jadno i tužno sami između sebe vode dijalog kako bi stvorili lažnu sliku.

“Ali vjerujte, to najviše govori o Vama jer sve najgore što napišete o drugima znate da čuči u Vama u još gorem obliku. Još jednom Vas pozivamo na pristojnost, ljudskost i političku komunikaciju koja priliči javnom prostoru, a da kabadahijski rječnik ostavite za kafane i domen privatnog prostora”, zaključili su iz KO SDP ZDK.

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close