SDP BiH: Vlada FBiH i Parlament FBiH pokazali su na koji način se može i treba voditi odgovorna politika

Socijaldemokratska partija BiH pozdravlja usvajanje seta zakona u Parlamentu Federacije BiH koji omogućavaju povratnicima zadržavanje stečenih prava u slučaju povratka iz FBiH u RS, sportskim klubovima i savezima daju mogućnost reprograma dugova i osiguravaju put ka finansijskoj konsolidaciji, te ispravljaju višegodišnju nepravdu prema Posavskom kantonu kada je u pitanju raspodjela javnih prihoda.

Svi ovi zakoni donose direktnu korist svim građanima FBiH. Vlada FBiH i Parlament FBiH pokazali su na koji način se može i treba voditi odgovorna politika čiji rezultat će biti poboljšanje uvjeta života povratnika i njihova materijalna sigurnost u slučaju da se odluče vratiti na svoja prijeratna ognjišta. Ovaj zakon je trebalo usvojiti mnogo ranije, ali je i ovo pokazatelj da za prave stvari nikad nije kasno.

Pozivamo sportske klubove i saveze u FBiH da iskoriste priliku koju im omogućava zakon o reprogramu dugova i naprave sporazume sa Poreznom upravom o odgođenom plaćanju poreskih obaveza i otpisu kamata. Na taj način klubovi i savezi imaju priliku stabilizirati svoje poslovanje te privući potencijalne investitore i sponzore kako bi došlo do potpunog ozdravljenja bh. sporta na radost svih koji srcem navijaju i vole brojne klubove i državne reprezentacije.

Od Vlade i Skupštine Posavskog kantona očekujemo da dodatne prihode koje će dobiti primjenom novog Zakona o pripadnosti javnih prihoda prioritetno usmjere u otvaranje novih radnih mjesta te izjednačavanje položaja pripadnika policije i prosvjetnih radnika kako bi se njihova primanja što je više moguće izjednačila sa njihovim kolegama u drugim kantonima Federacije BiH. Pozivamo Vladu i Parlament Federacije BiH da nastave sa ovakvim radom i da se svi ujedinimo oko zakonskih projekata čija provedba znači jaču državu BiH.

 

(FENA)

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close