SDA trguje zakonima

Ustavni sud BiH bi u petak, 27. septembra, trebao zauzeti stav da li je usvajanje izmjena i dopuna zakona o prebivalištu i boravištu BiH, jedinstvenom matičnom broju i državljanstvu, te javnim nabavkama BiH (akt iz sporazuma SDP – SNSD) po hitnom postupku (procedura, op. aut.) štetno po vitalne nacionalne interese Bošnjaka.

Klub bošnjačkog naroda u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH osim ovih, štetnim po vitalne nacionalne interese Bošnjaka, proglasio je i prijedlog zakona o sukobu interesa u institucijama vlasti BiH, također akt iz sporazuma SDP – SNSD.

Predmeti će se naći na plenarnoj sjednici Ustavnog suda pod oznakom U-18/13 (zakon o sukobu interesa) i U-19/13 (prebivalište i boravište, matični broj, državljanstvo i javne nabavke) čiji je apelant Ognjen Tadić, kao predsjedavajući Doma naroda PSBiH.

– U ovom momentu ne možemo reći da li će konačna odluka biti u petak ili subotu, jer Ustavni sud BiH svaki predmet razmatra posebno. Okončanje ovisi o materijalima koji se razmatraju, izjavio je za Oslobođenje Zvonko Mijan, registrar Ustavnog suda BiH.

Oslobođenje

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close