SDA je u Dejtonu razvlastila državu BiH

Povodom saopćenja SDA u kojem donošenje više zakona na evropskom putu BiH, pa i Prijedloga zakona o jedinstvenom matičnom broju, pokušava zaustaviti čak i spominjanjem Srebrenice i navodnim razvlašćivanjem države BiH, SBB podsjeća javnost da je državu najviše razvlastila upravo SDA i to potpisivanjem Dejtonskog ugovora i tadašnjom svjesnom podjelom BiH na entitete.

Ta se podjela može zaustaviti samo ispunjavanjem evropskih standarda, a SDA je za 20 godina vlasti pokazala da za takvo nešto nije u stanju. Ponuđena zakonska rješenja Vijeća ministara BiH u skladu su sa aktuelnim ustavnim ustrojstvom BiH i izbornim zakonodavstvom koje je usvajala upravo SDA, a i na tragu su opravdanih zahtjeva demonstranata da se JMB riješi trajno i na osnovu posebnog zakona.

Što se tiče SBB-ove navodne borbe za fotelje u Vijeću ministara, takvo nešto i ne postoji. Postoji samo općepoznata činjenica da je ministar sigurnosti BiH iz SBB-a više uradio za šest mjeseci na čelu tog ministarstva, nego dvojica njegovih prethodnih kolega iz SDA zajedno za šest godina na istoj funkciji.

(Vijesti.ba)

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close