SBB uzvraća udaraca: Tražimo smjenu ministara Zlatka Lagumdžije i Zekerijaha Osmića!

Klub Saveza za bolju budućnost (SBB) u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine zatražio je na današnjoj sjednici rekonstrukciju Vijeća ministara BiH, odnosno smjenu ministra odbrane BiH Zekerijaha Osmića i smjenu ministra vanjskih poslova BiH Zlatka Lagumdžije.

Poslanica SBB-a Ismeta Dervoz kazala je da je 12. maja 2014. godine u Kasarni “Kozara” u Banjoj Luci održana zvanična ceremonija povodom obilježavanja Dana Trećeg pješadijskog puka Oružanih snaga BiH i Dana Vojske Republike Srpske.

– Ministar nije adekvatno reagirao na zloupotrebu ove ceremonije od predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika koji je u obraćanju Oružane snage BiH predstavio kao entitetsku vojsku, kao ni intoniranje entitetske himne na proslavi od državnog značaja – pojasnila je Dervoz.

Dodala je da je Osmić time učestvovao u antiustavnom rušenju Oružanih snaga BiH što je učinio Dodik i drugi predstavnici RS-a u kršenju protokola koji je ranije utvrdilo Ministarstvo na čijem je čelu.

Poslanik SBB-a Mirsad Đugum zatražio je smjenu ministra Lagumdžije obrazlažući ovaj zahtjev nezadovoljstvom građana koji od 7. februara protestuju širom BiH, a koji su kako je kazao Đugum, nezadovoljni radom ministra Lagumdžije.

(Fena/md)

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close