BiHPolitika

„SB“ pita Dušku Jurišić: „Gdje ste, uvažena kolegice, bili 11. januara u podne?

Ako je Vaš kolega morao prešutiti o kojem se uredniku/urednici Federalne televizije radi, novinari Slobodne Bosne nisu

Poštovana kolegice Jurišić,

 

Uredništvo „Slobodne Bosne“ nema nijednog razloga da sumnja u tačnost informacija koje smo, istina nezvanično, dobili od izvora bliskog Tužilaštvu BiH.

 

Potpuno smo sigurni da ste u ponedjeljak, 11. januara, nakon što su u Sarajevu uhapšeni sekretar Ministarstva sigurnosti BiH Bakir Dautbašić i Bilsena Šahman, dali iskaz u prostorijama Državne agencije za istrage i zaštitu (u ulici Nikole Tesle, u Istočnom Sarajevu), kao i da je Vaše saslušanje trajalo oko dva sata.

 

Istina je da niste osumnjičeni, ali ste morali odgovarati na, ne baš ugodna pitanja, koja su se odnosila na pokušaje Bakira Dautbašića da utiče na rad glavne sarajevske kantonalne tužiteljice Dalide Burzić i pojasniti kakva je bila Vaša uloga u tim i takvim „neprimjerenim kontaktima“.

 

Vjerujemo da ste sinoć pažljivo pratili prilog novinara Federalne televizije s ročišta u Sudu BiH (emitiran u Dnevniku), u kojem su preneseni navodi tužioca Bože Mihajlovića da je osumnjičeni Bakir Dautbašić, putem urednika Dnevnog avaza i FTV-a pokušao izdejstvovati diskreditaciju svjedokinje Azre Sarić.

 

Ako je, međutim, Vaš kolega morao prešutiti o kojem se uredniku/urednici Federalne televizije radi, novinari Slobodne Bosne nisu, ma kako neprofesionalni bili.

slobodna-bosna.ba

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close