Sastanak s novoizabranim predsjednicima savjeta mjesnih zajednica

Općinska načelnica Amra Babić sa saradnicima, upriličila je u utorak, 30.7.2013. godine, u Velikoj sali Općine Visoko, sastanak s novoizabranim predsjednicima savjeta mjesnih zajednica. Tom su prilikom novoizabrani predsjednici upoznati s pravima i obavezama članova savjeta mjesnih zajednica te su im date upute i smjernice za rad u narednom periodu.

Tijekom obraćanja, Općinska načelnica Amra Babić, prisutne je pozvala na kontinuiranu saradnju, jer to je jedini put rješavanja problema na terenu. Ujedno ih je upoznala na važnost zajedničkog djelovanja u realizaciji projekata radi stvaranja što boljeg ambijenta za život na području općine Visoko.

Novoizabrani predsjednici mjesnih zajednica iznosili su aktuelne probleme s kojima se susreću stanovnici ali i rukovodstva mjesnih zajednica, te delegirali nekoliko prijedloga za rješavanje.

Vodosnabdijevanje građana, uređenja lokalnih puteva, rasvjeta, uređenje komunalnih nadležnosti bile su glavne teme na ovom sastanku gdje je zaključeno da se međusobnim htijenjem i zajedničkim ciljem, život građana na općini Visoko može učiniti boljim. Također, razgovarano je o potrebi uspostavljanja novog sistema i metodologiji delegiranja projekata prema većim nivoima vlasti kao i same izrade projektne dokumentacije, s obzirom na to da je većina dosadašnjih problema u realizaciji projekata u prethodnom periodu uzrokovana istim.

Na kraju, svi sudionici sastanka su se složili s potrebom češćih zajedničkih sastanaka i neposredne suradnje s općinskom administracijom.

 

Press Općine Visoko

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close