Sastanak povodom rješavanja problema na zaobilaznici “Jehovača”

Danas je u Općini visoko upriličen sastanak povodom novonastale situacije u naselju Donja Seoča, MZ Dobrinje, na zaobilaznici «Jehovaća». Sastanku su prisustvovali Refik Zeković, direktor Kantonalne direkcije za ceste, komandir Policijske stanice Visoko Pušina Fahrudin, predsjednici MZ B. Mahala i MZ Dobrinje te Općinska načelnica Amra Babić s saradnicima.

Tema sastanka bilo je blokiranje zaobilaznice «Jehovača» od strane mještana uslijed prašine koja se stvara u velikoj mjeri odvijanjem saobraćaja alternativnim putem koji vodi kroz naselje Donja Seoča, odnosno zaobilaznicu Jehovača, koja povezuje naselja Buzić Mahala i Gornja Seoča.

S ciljem prevazilaženja problema, Civilna zaštita općine Visoko, dana 24.7.2013.g., 26.7.2013. g. kao i 1.8.2013. godine izvršila je polijevanje vodom ovog dijela puta, odnosno zaobilaznice, koji vodi kroz naselje Donja Seoča kako bi se stvorili bolji uvjeti za odvijanje saobraćaja u tom naselju uslijed izvođenja radova na obnovi mosta na rijeci Bosna a koji su u nadležnosti Kantonalne direkcije za ceste.

Na današnjem sastanku doneseni su sljedeći zaključci:

1.Investitor radova (Kantonalna direkcija za ceste) se obavezuje da odmah izda nalog izvođaču radova da izvrši adaptaciju zaobilaznice u suradnji s predstavnicima MZ B. Mahala i MZ Dobrinje nasipanjem ribanim asfaltom dijelova ove dionice.

2.Stručni saradnici direkcije će dana, 2.8.2013. godine petak, obić teren kako bi postavili adekvatne saobraćajne znakove shodno dopisu PU Visoko, kojim će se onemogućiti korištenje zaobilaznice svim motornim vozilima, sem vozila građana MZ B. Mahala i MZ Dobrinje kao i izvođaču radova.

3.PU Visoko će po postavljanju adekvatne saobraćajne signalizacije pojačati kontrolu saobraćaja na ovoj dionici puta.

4.Kantonalna direkcija za ceste će poduzeti sve neophodne radove shodno nalogu komunalnog inspektora Visoko

 

Press Općine Visoko

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close