Sastanak komandira policijskih stanica MUP-a ZDK

Jučer, 09.10.2013. godine, sa početkom u 09,00 sati, u prostorijama Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona, održan je sastanak sa komandirima policijskih stanica na području Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona. Sastanak je otvorio i vodio policijski komesar Fahrudin Bečirović, kojom prilikom je, u skladu sa utvrđenim dnevnim redom, u okviru prve tačke dnevnog reda vršena analiza rezultata ostvarenih po Akcionom planu Uprave policije za 2013. godinu.

U okviru druge tačke dnevnog reda je vršena analiza rada saobraćajnih i pozornih policijskih patrola, gdje su nakon izvršenih analiza izvještaja i postignutih rezultata doneseni određeni zaključci, prvenstveno u kontekstu aktivnosti koje će se poduzimati sa ciljem povećanja efikasnosti i profesionalizma u radu policijskih patrola, sa posebnim akcentom na vršenje stalnih kontrola i nadzora nad radom istih.

U drugom dijelu radnog sastanka, u okviru treće tačke dnevnog reda, je razgovarano o načinu i dinamici svih aktivnosti koje se poduzimaju na obezbjeđenju nogometne utakmice između reprezentacija Bosne i Hercegovine i Lihtenštajna, kao i aktivnosti na obezbjeđenju nastupajućeg vjerskog praznika Kurban bajrama.

U nastavku sastanka se razgovaralo i diskutovalo o unapređenju rada policijskih službenika, povećanju radne discipline kao i profesionalnog ponašanja policijskih službenika, dok se u završnom dijelu sastanka razgovaralo o drugim aktuelnim i tekućim pitanjima.

www.magazinplus.eu – MUP ZDK

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close