Izvještaj MUP-a ZDK za 09.10.2013.

U prilogu pogledajte izvještaj MUP-a ZDK za 09.10.2013.

JAVNI RED I MIR

Na području Kantona javni red i mir je narušen u šest slučajeva u kojima nije bilo povrijeđenih lica. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Zenica

Dana 08/09.10.2013. godine, u ulici Envera Čerkeza, izvršeno je krivično djelo teška krađa u podrum kuće vlasništvo J.A. iz Zenice, odakle je otuđena određena količina novca, kafe i pića. Policijski službenici su poduzeli aktivnosti na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

Tešanj

Dana 08/09.10.2013. godine, u mjestu Lončari, izvršeno je krivično djelo teška krađa u kuću vlasništvo M.Z., iz koje je otuđena određena količina predmeta. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Tešanj.

Žepče

Dana 08/09.10.2013. godine, u mjestu Donja Golubinja, iz firme „Elmont“ izvršena je krađa određene količine elektro kablova. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Tešanj.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Zenica

Dana 09.10.2013. godine, u ulici Dr. Abdulaziza Aska Borića, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj je putničko motorno vozilo peugeot, registarskih oznaka J07-T-702, kojim je upravljala B.D. iz Zenice, ostvarilo kontakt sa stubom rasvjete. Tom prilikom, B.D. je zadobila lake tjelesne povrede. Izvršen je uviđaj od strane službenika uniformisane policije.

Na području Kantona dogodilo se još devet saobraćajnih nezgoda u kojima je pričinjena materijalna šteta na vozilima, dok povrijeđenih lica nije bilo.

www.magazinplus.eu – MUP ZDK

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close