Saša Magazinović: Doris Pack zagovara rješenje koje vodi podjelama u BiH

Socijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine bila je, jeste i bit će prepreka za usvajanje rješenja koja idu u pravcu novih podjela, kako teritorija, tako i ljudi, kazao je zastupnik ove stranke u Parlamentarnoj skupštini BiH Saša Magazinović.

Magazinović je ovo izjavio osvrćući se na izjavu Stalne izvjestiteljice Evropskog parlamenta za BiH Doris Pack, koja je jučer rekla kako je slučaj Sejdić-Finci najbolji pokazatelj kako bh. političari ne mogu da se dogovore, ali niko ne želi da kaže ko je najveći krivac iza toga, te da ona lično misli kako je “Zlatko Lagumdžija predstavlja veliku prepreku tome“.

Magazinović, međutim, uzvraća kako SDP ne može dati zeleno svjetlo dogovorima koji dijele državu.

– Ne mogu da ne primjetim da je gospođa Doris Pack na kraju svoje političke karijere u potpunosti otvorila karte i potvrdila ono o čemu se dugo vremena špekuliralo, a to je da ima vrlo jednostran pristup gledanja političkih dešavanja u BiH. Što je još gore, u konkretnom slučaju zagovara rješenje koje vodi daljim podjelama i države BiH i bosanskohercegovačkog društva, rekao je Magazinović.

Ovaj državni poslanik je rekao kako oni u SDP-u još jednom naglašavaju svoju konstruktivnost i otvorenost da sa svim razgovaraju o bilo kojoj temi.

– Zajednički možemo raditi sa svima koji imaju dobre namjere za BiH, ali, naglašavamo, jedinstvo države BiH i integracija bosanskohercegovačkog društva za nas je crvena linija ispod koje nećemo ići, kazao je Magazinović.

(Fena/md)

VEZANI TEKST: DORIS PACK: Zlatko Lagumdžija predstavlja veliki problem za postizanje dogovora među političarima u BiH

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close