Sarajevo: Večeras svečano otvaranje Festivala “Baščaršijske noći”

Ovogodišnji Festival “Baščaršijske noći” večeras će svečano biti otvoren koncertom “Road to World Peace Concert” u Narodnom pozorištu Sarajevo.

Koncert će početi u 19.00 sati, a nastupiće Kamerni orkestar Balkana, Orkestar Sarajevske filharmonije, Hor “Road to World Peace“ iz Japana, te Hor Opere Narodnog pozorišta Sarajevo.

Publici će se predstaviti Takeshi Kakehashi (klavir) iz Japana, Aida Čorbadžić (sopran), Irena Parlov (alt), Amir Saračević (tenor) i Ivan Šarić (bas).

Dirigent će biti Toshio Yanagisawa iz Japana.

Festival je počeo 1. jula i trajat će do 31. jula. 01. je otvorena izložba akademskog slikara Navida Bulbulije u galeriji Mak, a jučer je na platou BBi centra odžan koncert Gradska limena muzika/glazba (Stolac), dok je u avliji Svrzine kuće odžana Večer Muzeja Sarajeva: “Da se ne zaboravi”.

Najveći dio programa održat će se u starom dijelu grada, a neki sadržaji i na drugim lokacijama van starog dijela Sarajeva. “Baščaršijske noći” sufinansira Ministarstvo kulture i sporta Kantona Sarajevo.

Osim neposrednog učešća sponzora, značajan doprinos Festivalu daju i mnoge ambasade u Sarajevu angažovanjem gostiju na festivalu, i to bez naknade.

www.magazinplus.eu

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close