Safet Sušić pozvao Seada Kolašinca za meč sa Argentinom

Selektor nogometne reprezentacije BiH Safet Sušić uvrstio je na spisak igrača za meč sa Argentinom i Seada Kolašinca, koji je od FIFA-e danas dobio dozvolu da može nastupati za Zmajeve.U Nogometni savez BiH danas je zvanično stigla potvrda iz FIFA-e da je prihvaćen zahtjev Seada Kolašinca i NSBiH za promjenu njegovog sportskog državljanstva, nakon čega je Pape odlučio Kolašinca odmah zvati za naredni prijateljski meč sa Argentinom, koji će biti odigran 18. novembra u St. Louisu.

Ostalo je još da Kolašinac dobije i dozvolu Schalkea za nastup na ovom meču.

Podsjetimo, Sušić je ranije za ovaj meč pozvao 18 igrača, to su: Asmir Begović, Jasmin Fejzić, Ermin Bičakčić, Emir Spahić, Toni Šunjić, Senad Lulić, Sejad Salihović, Adnan Zahirović, Haris Medunjanin, Senijad Ibričić, Miralem Pjanić, Izet Hajrović, Avdija Vršajević, Zvjezdan Misimović, Zoran Kvržić, Vedad Ibišević, Edin Džeko i Edin Višća.

Upitan je bio nastup Senada Lulića, koji zbog povrede ipak neće putovati u SAD.

Utakmica je na rasporedu u 19:30 sati po lokalnom vremenu, odnosno u 01:30 sati po našem vremenu, u noći sa ponedjeljka na utorak (18. na 19. novembar).

Očekuje se da će Zmajevi u ovoj utakmici imati veliku podršku sa trbina stadiona Busch, s obzirom na to da u američkom gradu St. Louisu živi više od 70.000 Bosanca i Hercegovaca.

klix.ba

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close