Sevdah u Lisinskom oduševio po 7. put

Tradicionalni, sedmi po redu, koncert “Sevdah u Lisinskom” održan u koncertnoj dvorani “Vatroslav Lisinski” okupio je u prepunoj dvorani više od dvije tisuće poklonika sevdalinki, javio je dopisnik Anadolije.

Karte za koncert po cijeni od 110 i 130 kuna rasprodane su dva dana prije nastupa, a 1890 mjesta u velikoj Koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski bilo je premalo za sve koji su htjeli prisustvovati, pa su organizatori unijeli dodatne stolice.

Voditelj programa bio je Esad Budimlić, a večer je svojom izvedbom “Emine” započeo Reuf Feković, nakon kojega su uslijedili Ibro Selmanović, Mersa Miljković, Esad Kovačević, Ibro Bublin, Azra Husarkić, Leo, Vesna Hadžić, Muhamed Mujkanović i Merima Njegomir. Kraj koncerta obilježio je nastup Harisa Džinovića pjesmom “Čudna jada od Mostara grada”.

Publika je pljeskom nagradila izvođače, plješćući i za cijelo vrijeme koncerta u ritmu pjesama.

Producent i organizator “Sevdaha u Lisinskom” Tomislav Kašljević, zadovoljan velikim interesom kojega zagrebačka publika sedam godina zaredom pokazuje prema bosanskom sevdahu, rekao je kako ozbiljno razmišlja da dogodine uvede nastupe za dvije večeri.

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close